вівторок, 23 квітня 2013 07:00

"Навіщо Януковичу відродження Тимошенко?"

Комісія з питань помилування при президентові позачергово збереться, щоб розглянути питання про помилування екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Засідання відбудеться цього тижня.

Імовірність помилування є невисокою, вважає політолог 54-річний Володимир Фесенко:

— Якщо вдатися до символізму, то Великдень — це відродження. Навіщо Януковичу відродження Тимошенко? Люди з оточення президента усвідомлюють ризики повернення Юлії Володимирівни в політику. Пояснення, чому її варто залишити за ґратами, буде просте — досі тривають судові процеси щодо Юлії Володимирівни. Не буде вирішальною і заява про те, що без звільнення Тимошенко не буде підписана Угода про асоціацію або заборона в'їзду в Євросоюз українським чиновникам. Санкції вводять в екстремальних випадках, як от стосовно режиму Олександра Лукашенка. Це стало наслідком серйозних конфліктів, коли в Білорусі заарештували фактично усіх кандидатів у президенти. Тому санкцій щодо Януковича у найближчій перспективі не буде.

Зараз ви читаєте новину «"Навіщо Януковичу відродження Тимошенко?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути