понеділок, 16 лютого 2009 18:02

Наступниками Пинзеника можуть стати Гайдук чи Тігіпко

Керівник групи радників прем"єра Віталій Гайдук може стати наступним міністром фінансів і отримати посаду віце-прем"єра. Також серед претендентів на цю посаду називають екс-голову Національного банку Сергія Тігіпка, екс-міністра фінансів Ігоря Юшка, голову ради Нацбанку Петра Порошенка.

Міністр Віктор Пинзеник, 54 роки, подав у відставку 12 лютого, через те що не може впливати на ситуацію з держбюджетом. Багато аналітиків розцінили його крок як незгоду з фінансовою політикою прем"єра Юлії Тимошенко. Сама вона на вчинок Пинзеника відреагувала агресивно:

— Виклики світової фінансової кризи не всі чиновники переносять, самі слабкі залишають свої бойові позиції!

На початку січня Пинзеник подавав прем"єрці доповідну, в якій описував критичну ситуацію української економіки і прогнозував її погіршення. Пропонував можливі кроки, щоб цьому зарадити. Однак Тимошенко листа Пинзенику повернула, на засіданні Кабміну його не розглядали.

— Усі знають, що Пинзеник — трудоголік. Але прем"єр навідріз відмовлялася приймати його рекомендації по виходу з ситуації, в якій опинилася країна, — зауважує політолог Михайло Басараб, 31 рік. — Пинзеник припускав, що у випадку повного економічного колапсу він стане цапом відбувайлом. Новий міністр опиниться в делікатній ситуації. Його місія буде доволі примітивна — треба прикрашати політику Тимошенко. Якщо Гайдук чи Тігіпко стануть надто самостійними, їх чекатиме доля Пинзеника.

Зараз ви читаєте новину «Наступниками Пинзеника можуть стати Гайдук чи Тігіпко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути