Ексклюзиви
середа, 10 січня 2018 07:25

"Народ стає зліший. Це пов'язано з бідністю. Тому зросте кількість злочинів"

Олександр Шифрін, 51 рік, підприємець, Черкаси, переселенець із Луганська:

— Великих змін не буде, якщо не почнуть боротися з корупцією. Коли ув'язнити двох-трьох людей із гучними прізвищами, ситуація зрушить із місця. Усе пробачив би Порошенку, якби він почав саджати корупціонерів.

Руслан Марцінків, 38 років, міський голова, Івано-Франківськ:

— Країна готуватиметься до президентських і парламентських виборів 2019 року. Активізується політична боротьба. Побачимо перші результати від проголошених освітньої, медичної, судової реформ. Є багато підозр, що вони не так діятимуть на практиці, як заплановано.

Микола Кульчинський, 70 років, голова обласного товариства "Просвіта", Полтава:

— 2018-й буде складним для країни, бо доведеться віддавати позики. Але економіка потихеньку зростатиме.

Боротьба з корупцією стане значно системнішою й жорсткішою. У зв'язку з нестачею робочих рук будуть затребувані професійні працівники старшого віку. Сьогодні їх на роботу не беруть.

Ігор Лосєв, 62 роки, філософ, Київ:

— Якщо залишиться нинішня влада, позитивних змін не буде. Вона, як і в попередніх роках, працюватиме на олігархів, а не на народ.

Тарас Чорновіл, 53 роки, колишній народний депутат, Київ:

— Забудемо про існування Саакашвілі, який імовірно виїде в Нідерланди (його дружина Сандра Рулофс має громадянство Нідерландів і Грузії, їхні діти — громадяни Нідерландів. — ГПУ).

Десь наприкінці весни політичні сили активізують передвиборчу кампанію. Буде багато шуму й гаму. А наприкінці року розпочнеться стадія жорсткого компромату й боротьби з чинною владою.

Степан Піряник, 57 років, директор фірми "Вічність", Тернопіль:

— 2017-й пройшов під знаком нестачі кадрів. Два дні тому в Чехію переїхав столяр, який у нас отримував 10 тисяч гривень, а там за цю ж роботу матиме тисячу євро. Ми дуже постраждали від безвізу. Він передчасний. Навіть у сусідній Польщі заробітки втричі вищі, ніж в Україні. Зараз треба зробити все, щоб запустилися заводи й запрацювала економіка.

Вадим Вітенко, 24 роки, юрист, Черкаси:

— Значних покращень не буде. Реформи не полегшують, а ускладнюють життя. Народ стає зліший. Це пов'язано з бідністю. Тому зросте кількість злочинів.

Юрій Павленко (Хорт), 28 років, колишній політичний в'язень, Вінниця:

— Нестабільність наростатиме. Можливі дострокові вибори до Верховної Ради. Набиратимуть ваги проросійські сили. На їхньому тлі президент виглядатиме "державником". З цим він піде на перевибори. Можливо, узурпує владу. Народу це здаватиметься "єдиним спасінням" від внутрішнього реваншу проросійських сил.

Тарас Паляниця, 26 років, військовий, депутат міської ради, Почаїв Кременецького району на Тернопільщині:

— Військова реформа вже відчутна. Сподіваюся, 2018-го влада нарешті назве війну війною й діятиме відповідно до норм воєнного стану. Це дозволить частково або повністю звільнити окуповані території.

Може, будуть перші кроки до створення єдиної помісної української церкви.

Сашко Лірник, 54 роки, письменник, Київ:

— У культурі йде масована атака на все українське. На телебаченні його знищують. Якщо так далі буде, то Москві не треба воювати — Україна зникне.

Олена Степова, 46 років, блогер, Канів Черкаської області, переселенка з Луганщини:

— Війна триватиме. А територія, яку ми зберегли, розвиватиметься. Зараз у селах вдосконалюється медичне обслуговування — проводять безкоштовні обстеження, роблять щеплення. Кілька років тому про це годі було мріяти. Очікую посилення реформ. У пріоритеті — освітня. Потрібно викорінити радянщину з навчальних закладів. Реформа інформаційного простору — це теж фронт, який ми програємо. Росія продовжуватиме тероризувати нас пропагандою, на яку потрібно відповідати.

Зараз ви читаєте новину «"Народ стає зліший. Це пов'язано з бідністю. Тому зросте кількість злочинів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути