понеділок, 06 липня 2009 19:02

Нардепи змагалися на позашляховиках
5

Учасники міжнародного змагання ”АТЛ-трофі 2009” на квадроциклах готуються до старту
Фото: фото: Ольга Камєнєва
Народний депутат від блоку НУ-НС Едуард Зейналов (ліворуч) та колишній губернатор Миколаївщини Олександр Садиков перед стартом
”Регіонал” Віктор Янукович-молодший півроку переробляв автомобіль для перегонів. Поруч сидить його друг та штурман Сергій
Заступник столичного мера та голова Автомобільної федерації Євген Червоненко розпочинав змагання із ушкодженою на тренуваннях спиною
До народного депутата від блоку НУ-НС Миколи Катеринчука підійшов священик. Він освятив його квадроцикл

— Лікар мені заборонив брати участь у змаганнях, бо вийду з ладу. Однак сюди мене затягли своєю енергетикою друзі-політики. Тому протягну, скільки зможу, — каже заступник столичного мера та голова Автомобільної федерації 49-річний Євген Червоненко.

З іншими політиками та бізнесменами він приїхав у суботу у село Горенка під Києвом, аби взяти участь у міжнародних змаганнях "АТЛ-трофі 2009". Для цього потрібно мати квадроцикл чи джип-позашляховик і подолати за шість днів 1000 км по закинутих дорогах, лісах та болотах. Фінішувати мають у четвер у селищі Шацьк Волинської області.

Червоненко стоїть біля стартового майданчика в червоному костюмі, в зубах цигарка. Одягає червону шапку, а зверху — шолом. Сідає на квадроцикл під номером 32. Невпевненими ривками намагається розвернутися і зрушити з місця. Присутні сміються. Червоненко насуплюється, трохи підводиться із сидіння та проїжджає кілька десятків метрів між прапорами до старту. Із його багажника скапує вода: напередодні священик освятив квадроцикл.

— Я вдруге в своєму житті сів на нього, — розповідає він. — Уперше на минулих вихідних у Карпатах тренувався. Там і пошкодив спину. Травми — це пусте. Коли я починав жити зі своїми дружинами, то ставив одну умову: якщо буде питання: "Я чи ралі?", то залишиться ралі.

До Червоненка підходить нардеп-"нунсівець" Микола Катеринчук, 41 рік. На ньому камуфляжні штани та берци. Розповідає, що два роки тому квадроцикл йому подарував його друг Олег Бойко.

— Сначала катал детей по лужайке, а потом познакомился с двумя прекрасными людьми — Резниковичем и Осадчим, — розповідає. — Они втянули меня в свое братство, когда было их человек 15. Сейчас нас больше 300 на этой гонке. Я буду участвовать в паре с заместителем главы "Нефтегаза" Андреем Лопушанским.

Каже, що такий квадроцикл коштує $8 тис. Ще половину цієї суми Катеринчук заплатив, аби переобладнати для перегонів:

— На ньому можна тепер плавати. Минулого року по Дніпрі пропливли 2 кілометри. Люди дивувалися, коли із води виїхали 12 квадроциклів, а не моторних човнів.

Із чорного "мерседеса" у камуфляжних штанях, кепці та синій футболці виходить інший "нунсівець" 45-річний Едуард Зейналов. Розповідає, що квадроцикл купив нещодавно і ще на ньому не катався.

— Непідготовлений до гонок коштує 13–14 тисяч доларів, а мій дорожчий, — ухиляється від відповіді про ціну.

Підходить до колишнього губернатора Миколаївщини Олександра Садикова, 44 роки. Вони їхатимуть у парі. Їхні квадроцикли під номером 24.

— У тебя мандраж уже прошел? — Садиков усміхається до Зейналова. — Когда будешь продавать свой, скажешь мне.

По черзі учасники під"їжджають до старту. За ними — стовп пилюки. У натовпі проштовхується у смугастому сарафані дружина Катеринчука Анастасія. Від пилюки протирає обличчя вологою серветкою, а потім прикладає її до рота. Махає чоловікові. Він їй теж. До Катеринчука підходить хлопчик років 6. Тисне йому руку.

— До вечора кожен із цих джентльменів утратить 3–5 кілограмів, — усміхається Червоненко і дивиться на учасників перегонів.

Біля нього стоїть на колінах священик. Читає Псалтир. Потім навхрест освячує людей, які вишикувалися біля старту. Квадроцикли від"їжджають майже годину. Один із них зачіпає хлопця, який стоїть біля дороги. Той падає, але за кілька секунд підводиться. За квадроциклами під"їжджають джипи-позашляховики: БТР-1, БТР-2 та БТР-3. Найкращі — останні, їх називають танками, бо легко долають непрохідні шляхи та болота.

На БТР-2 поволі до старту під"їжджає 27-річний нардеп-"регіонал" Віктор Янукович-молодший. Поруч із ним штурман Сергій. Їхнє авто під номером 212. Янукович розповідає, що півроку із друзями переробляв його для перегонів.

Говорить, що в повсякденному житті їздить на "ауді". Хоча "ГПУ" бачила, як на засідання Верховної Ради він приїжджав на дорожчій "інфініті" з номерами 0002 ВР. На запитання, чи любить гонки, відказує:

— А какой же русский не любит быстрой езды?

Зараз ви читаєте новину «Нардепи змагалися на позашляховиках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути