пʼятниця, 23 березня 2012 07:15

Наметове містечко прихильників Тимошенко можуть знести

Під київським Печерським судом наметове містечко планують прибрати до чемпіонату Євро-2012. Там хочуть облаштувати фан-зону.

— Я був на зустрічі з головою Київської міської державної адміністрації Олександром Поповим. Він не дав жодних гарантій, що наметове містечко залишать, — розповідає нардеп-"бютівець" Юрій Одарченко, 51 рік. — Влада розглядає два варіанти виходу із ситуації. Перший — намети демонтують. Другий — поставлять там банер, щоб закрити частину Хрещатика. Якщо вони так замурують опозицію, то це буде кінець демократії. Але це спричинить громадський тиск. Київ стане суцільним наметовим містечком. Тоді закордонні гості побачать, що в Україні не існує демократії й що тут порушують права громадян.

— Ближче до Євро я проведу переговори і буду ініціатором демонтажу наметів, — говорить 51-річний Олександр Попов. — Не думаю, що треба застосовувати силові методи. Потрібно знайти компроміс. Це містечко можна поставити в іншому місці.

Наметове містечко розташували під Печерським судом 5 серпня торік — у день арешту екс-прем'єра Юлії Тимошенко. У кількох десятках шатер живуть її прихильники. Протестують проти ув'язнення колишньої глави уряду. Намети облаштовані як приймальні народних депутатів від БЮТ і Народного руху.

Зараз ви читаєте новину «Наметове містечко прихильників Тимошенко можуть знести». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути