Ексклюзиви
вівторок, 20 березня 2018 07:20

Націоналісти заблокували вхід до посольства Росії

Автор: СЕРГІЙ СТАРОСТЕНКО
  18 березня перед посольством Росії в Києві активісти з партій ”Свобода”, ”Правий сектор” і ”Національний корпус” влаштували театралізоване дійство. Танцювали під позолоченою лялькою, схожою на президента РФ Володимира Путіна. Голосувати в посольстві громадянам Росії не дозволили
18 березня перед посольством Росії в Києві активісти з партій ”Свобода”, ”Правий сектор” і ”Національний корпус” влаштували театралізоване дійство. Танцювали під позолоченою лялькою, схожою на президента РФ Володимира Путіна. Голосувати в посольстві громадянам Росії не дозволили

— Не, кричи, лучше выпей водки, — чоловік у ватнику й вушанці — учасник акції українських націоналістів — дає жінці стакан. Вранці 18 березня вона стоїть біля посольства Росії в Києві на просп. Повітрофлотському, 27. Прийшла проголосувати на виборах президента РФ. У будівлю її не пускає поліція.

Про недопуск громадян РФ до дипломатичних представництв Росії в Україні у день виборів у п'ятницю попередив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Удалися до цього, бо Москва відмовилася скасовувати вибори президента на території анексованого Криму.

Повітрофлотський проспект поліція перекриває о 8:00. За 50 м до представництва натягують металеву сітку. На проїжджу частину виходять активісти партій "Свобода", "Правий сектор" і "Національний корпус". Ставлять намет. Усередині — лопата з млинцями та урна для голосування. Кажуть: пропонуємо за російського президента голосувати тут.

До металевої сітки ставлять позолочену ляльку, схожу на президента РФ Володимира Путіна. Розпалюють бочки з багаттям. Поруч ходить чоловік у костюмі ведмедя і з балалайкою.

— Будемо тут до 20:00, поки у РФ тривають вибори. Нікого не пустимо, — каже 33-річний Роман Чернишов із "Національного корпусу".

— Після чотирьох років війни досі не розірвані дипломатичні відносини з окупантом. В Україні працює російське посольство, — говорить нардеп від "Свободи" Андрій Іллєнко, 30 років. — Маємо зовнішнього ворога і внутрішнього — олігархат. Зараз показали свою дієвість проти зовнішнього ворога. Скоро будемо йти в наступ проти антиукраїнської олігархічної системи.

О 15:00 до консульського відділу РФ на вул. Старонаводницькій підходять активісти добровольчого руху ОУН. Закидають будівлю яйцями.

Зараз ви читаєте новину «Націоналісти заблокували вхід до посольства Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути