Ексклюзиви
четвер, 23 вересня 2010 00:16

На з"їзд "Молоді регіонів" проходили через металошукач

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Прем’єр Микола Азаров виступає на з’їзді молодіжного крила Партії регіонів — організації ”Молоді регіони” 21 вересня у столичному Міжнародному центрі культури та мистецтв
Прем’єр Микола Азаров виступає на з’їзді молодіжного крила Партії регіонів — організації ”Молоді регіони” 21 вересня у столичному Міжнародному центрі культури та мистецтв

Приватні охоронці стоять поблизу Міжнародного центру культури та мистецтв на майдані Незалежності. Тут відбувається з"їзд "Союз молоді регіонів України" — молодіжне крило Партії регіонів. Сторонніх не підпускають до будівлі на кілька сот метрів.

Перед Центром вишикувалися з півсотні хлопців та дівчат в однакових синіх куртках із написом "Янукович — наш президент". Тримають прапори з двома варіантами назви організації — "Союз молоді регіонів України" та "Молоді регіони". На з"їзді мають змінити стару назву на нову.

— Стоїмо з десятої ранку до 16.00, — розповідає один киянин Олег. — Мені подзвонили й запропонували, бо я ще під час президентських виборів заповнив анкету. Обіцяють заплатити 65 гривень за ці 6 годин.

Біля входу групками стоять делегати. Осторонь у білому наметі з мікрофоном у руках нардеп-"регіонал" Вадим Колесніченко відповідає на запитання молоді. Каже про тарифи на газ, Податковий кодекс, місцеві вибори. На з"їзд приходять й інші нардепи-"регіонали" — Ельбрус Тадеєв, Максим Луцький, Олександр Зац, колишній керівник молодіжки "Регіонів" Віталій Хомутиннік.

Делегати реєструються й проходять крізь рамки металошукачів. Виймають усе з кишень, показують охоронцям вміст сумок. Утворюються черги.

— Хорошо, что нож дома оставил, а то бы завернули, — каже один із прибулих.

Нардеп Віктор Янукович-молодший проходить поза чергою без перевірки. Коли йде через зал, у його бік обертаються всі делегати.

— Це ж Янукович-молодший, — шепоче одна з делегаток.

— Да-а-а, — відповідає її подруга й заклякає з відкритим ротом.

Лідер молодіжки "Регіонів" Андрій Пінчук біля бічного входу зустрічає прем"єра, лідера Партії регіонів Миколу Азарова. Сідають у сьомому ряду. Охоронці стають по периметру навколо прем"єра. Біля нього дозволяють ходити тільки урядовому фотографу.

— Мужчина, куда? — зупиняє охоронець одного з делегатів.

— Там же место есть! — показує той.

— Там сядь! — охоронець махає рукою в кінець зали.

Іншого делегата охоронець різко зупиняє, схопивши за лямку рюкзака.

За оренду приміщення "Молоді регіонали" заплатили 25 тисяч гривень

— Дуже приємно згадати молодість, — каже російською з трибуни 62-річний Микола Азаров. — За 15–20 років багато хто з вас замінить нас. Але до цього треба ще дійти. В першу чергу молодь повинна отримувати якісну освіту. Тому одним із перших завдань уряду є проведення освітньої реформи. На наступний рік ми за державний кошт відправимо 300 студентів у найкращі світові університети. А починаючи з 2012-го — три тисячі.

Делегати аплодують. Азаров із Пінчуком підписують меморандум про співпрацю. Перейменовують організацію в "Молоді регіони".

— Треба заохочувати активну молодь, залучати її до влади, — каже керівник Дніпропетровської делегації 27-річний Дмитро Павлов. — Для цього в Партії регіонів 10 відсотків місць у списках віддають молоді. Номери розподілятимуть пропорційно — у кожній десятці буде один наш представник.

— Ця цифра — показник того, скільки відсотків людей ведуть себе активно з претензією на те, щоб щось у світі переробити. Тому достатньо, — каже на це міністр Кабміну Анатолій Толстоухов, 54 роки.

З"їзд триває годину. На нього приїхали 541 людина. Майже всі делегації з областей добиралися замовленими автобусами. За оренду приміщення "Молоді регіонали" заплатили 25 тис. грн.

— Це кошти організації. Все офіційно проплачено безготівковим рахунком, — каже лідер організації 30-річний Андрій Пінчук.

Зараз ви читаєте новину «На з"їзд "Молоді регіонів" проходили через металошукач». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути