пʼятниця, 28 серпня 2009 07:12

На "регіонала" Василя Кисельова готують замах

— Відомий політик у Криму замовив мене і шукає виконавця мого фізичного усунення, — каже нардеп-"регіонал" 60-річний Василь Кисельов. Він подав заяву до міліції. Зараз цю інформацію перевіряють.

— Кисельову погрожували. Казали: "Ми тобі череп проломимо та закатаємо в асфальт", — розповідає заступник міністра внутрішніх справ-начальник міліції Криму 58-річний Геннадій Москаль. — У Криму тільки одна людина може таке казати — це Олександр Мельник. Він — кримінальний авторитет і по совмєстітєльству депутат від блоку "За Януковича!" Є свідки цієї розмови. Ми вже порушили кримінальну справу.

Кисельова нині не охороняють.

— Він така людина, що давно не боїться, — каже Москаль. — 1997 року, коли Василь Олексійович працював представником президента в Криму, його вже намагалися вбити.

Кисельов очолює Кримську Партію регіонів. Кілька тижнів тому на політраді затвердили список кандидатів у депутати на виборах парламенту Криму, що пройдуть навесні 2010-го. Не включили людей, на яких впливає Олександр Мельник, і його самого також. Кажуть, що саме через це Мельник вирішив поквитатися з Кисельовим.

Подейкують, що Мельник — лідер угруповання "Сейлем". Він неформально очолює частину кримських "регіоналів". Має вплив на голову парламенту Криму Анатолія Гриценка та мера Сімферополя Геннадія Бабенка.

"Ми тобі череп проломимо та закатаємо в асфальт"

У вересні Кисельов хоче створити у Верховній Раді України слідчу комісію, яка розслідуватиме діяльність міської влади Сімферополя. Каже, незаконно видають дозволи на будівництво житлових будинків.

Минулої середи міліція провела обшук у кабінетах чиновників, що займаються земельними питаннями в столиці Криму. Шукали в комп"ютерах документи.

— Є папери, що порушують законодавство. Їх підписував мер Сімферополя, — каже Геннадій Москаль. — Думаю, це не остання справа. Бо те, що робиться в міськвиконкомі Сімферополя, викликає питання далеко за межами Криму.

19 серпня на Одещині був замах на депутата-"регіонала" Ізмаїльської міськради Олександра Самойленка. Коли чоловік зранку відкривав гараж, із дробовика йому прострелили коліна. Ноги прооперували. Однопартійці Самойленка кажуть, що в депутата стріляли, щоб він не міг працювати перед виборами. Адже Самойленко — один із тих, кого планують призначити керівником місцевого штабу кандидата в президента Віктора Януковича.

Зараз ви читаєте новину «На "регіонала" Василя Кисельова готують замах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути