середа, 18 жовтня 2017 00:10

На купюрі у 200 рублів зобразили окупований Крим

12 жовтня в обіг у Росії ввели нові купюри номіналом 200 та 2000 руб. На 200-рублевій зобразили місто Севастополь в окупованому Криму.

Банкноти виконали в зелених кольорах. На лицьовому боці — пам'ятник затопленим кораблям у Севастополі. На звороті — Херсонес Таврійський.

— Гроші з кримською тематикою запропонували випустити винороби півострова. Спершу хотіли зобразити гору Аю-Даг і виноградні грона, — каже голова Центробанку РФ Ельвіра Набіулліна.

Раніше депутати Держдуми та чиновники пропонували помістити на купюру скульптуру голови Леніна в Улан-Уде, Новосибірський театр опери й балету, пам'ятник Василеві Шукшину в Алтайському краї й мечеть Ахмада Кадирова в місті Грозний у Чечні.

23 грудня 2015 року в Росії ­випустили банкноту у 100 руб. Присвятили ­анексії Криму в березні 2014-го за пропозицією депутата Думи 71-річного Володимира Жириновського.

Зараз ви читаєте новину «На купюрі у 200 рублів зобразили окупований Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути