Ексклюзиви
четвер, 24 лютого 2011 07:00

На борошно перемелють зерно із Держрезерву

Учора зранку робітники скидають із даху Кабміну глиби льоду. Тому рух на сусідній вул. Садовій перекрили. Виникає затор.

— Що ви витворяєте, мені кортеж треба пропустити, — підходить даїшник у чорному кожусі. — Відкрийте дорогу.

— А якщо хтось вб'ється чи машину зламаємо, хто відповідатиме? — стиха говорять робітники.

Знімають біло-червоні стрічки, якими перекривали тротуар. Машини роз'їжджаються. Вул. Інститутською проносяться кілька чорних іномарок у супроводі ДАІ — до Кабміну приїжджають урядовці.

Перед тим усі міністри були біля могили Невідомого солдата та пам'ятника маршалу авіації Іванові Кожедубу. До Дня захисника Вітчизни поклали квіти.

— Вітаю усіх зі святом. Бажаю мірного неба та добробуту, — починає засідання прем'єр 63-річний Микола Азаров. — Нас знову "випробовують на міцність" на продовольчому ринку. Попри намагання створити ажіотаж, ситуація стабільна. У лютому ціни на хліб та крупи підвищилися на 0,3 відсотка. Для насичення ринку борошном та хлібом перероблятимемо частину зерна державного резерву в муку. Турбує зниження цін на свинину, сало, яйця та м'ясо птиці. Зниження цін — це зменшення доходів виробників. Бачимо регіональну "черезполосицю в цінах". В Івано-Франківській області олія подешевшала, у Львівській ціна не змінилася, а у Севастополі зросла. Недопрацьовує регіональна влада.

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк робить нотатки у блокноті.

Прем'єр хвалиться, що торік порівняно з 2009-м на 12% збільшилися іноземні інвестиції. В Україну вклали $5 млрд. Обіцяє, що наприкінці року кожна родина відчує позитивний результат реформ. Укотре розповідає про спрощення ведення бізнесу. Доручає першому віце-прем'єру Андрієві Клюєву включити до порядку денного парламенту шість законопроектів про дерегуляцію.

— Є серйозні претензії до міністерств, які зволікають з розглядом таких документів, — говорить. — Мінінфраструктури і МВС ніби не почули, що президент двічі говорив про необхідність реформувати техогляд автомобілів. Законопроект так і не надходить на розгляд уряду.

Зараз ви читаєте новину «На борошно перемелють зерно із Держрезерву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути