вівторок, 11 вересня 2012 07:45

Ми не ховаємося, як "регіонали", за броньованими автомобілями

Об'єднана опозиція "Батьківщина" вирушила в наймасштабніший передвиборний тур, який триватиме до 28 жовтня. У дорогу спорядила агітаційну колону із 10 мікроавтобусів із народними депутатами й активістами, а також дев'ять вантажівок з апаратурою.

У тур до виборців вони рушили з вул. Турівської в Києві — із партійного офісу "Батьківщини".

— Нам є про що поговорити з українцями. Ми не ховаємося, як "регіонали", за броньованими автомобілями й за ефірами контрольованих президентом Януковичем телеканалів, — каже голова ради Об'єднаної опозиції 38-річний Арсеній Яценюк команді, що приготувалася до двомісячного від'їзду.

За цей час машини "Батьківщини" відвідають понад тисячу міст України. Щоб поспілкуватися з якомога більшою кількістю людей, опозиціонери застосують сучасні засоби телекомунікації: до центральних мітингів в обласному центрі через супутниковий зв'язок приєднуватимуться одразу 10 населених пунктів області.

Опозиція планує вийти на зв'язок із людьми з найвіддаленіших районів і сіл, до яких ніколи ніхто не приїжджав. За словами Яценюка, такий формат спілкування донесе правду до людей, підніме дух українців і відновить віру в себе.

Виїхавши в регіони, опозиціонери, на їх думку, нарешті прорвуть інформаційну блокаду, влаштовану владою. За словами голови Центрального виборчого штабу 48-річного Олександра Турчинова, Адміністрація президента оголосила "Батьківщині" війну:

— Вони блокують можливості виступати на телебаченні. Знищують нашу зовнішню рекламу в регіонах. Вони залякують людей, які нас підтримують.

Один із лідерів Об'єднаної опозиції Анатолій Гриценко закликав нічого не боятися і бути активнішими. Мовляв, не можна сидіти в хаті скраю, коли бульдозер влади підходить до села, бо першою він зносить крайню хату.

Прибувши до Львова вранці, опозиціонери встановили сцену і за 4 год. до вечірнього мітингу на площі вже зібралися чимало людей.

— Зустрічі опозиційних політиків із людьми прямо на вулиці важливі не лише для того, щоб їх побачили і почули наживо, — вважає львів'янка Інна Тесленко, 23 роки. — А ще й тому, що однодумці можуть зібратися разом, як ми зараз, подивитися один в одному в очі. Побачити, що нас багато, що ми усміхнені та шляхетні. Нам всім треба це відчути.

Охочі ставлять питання політикам у мікрофони. На сцену піднімаються депутати-мажоритарники за округами Львівської області та лідер "Свободи" Олег Тягнибок, із партією якого, "Батьківщина" узгодила єдиний список кандидатів за одномандатними округами.

На площі близько 4 тис. людей. Перед ними виступає Арсеній Яценюк:

— Маємо сьогодні з вами велику нагоду і можливість поговорити про наше майбутнє. Маємо можливість із вами поділитися тим, що ми хочемо зробити для України, що ми хочемо зробити для кожного з вас. І, звичайно, відповісти на ваші питання.

Якщо людина звертається із особистою проблемою, то до неї підходять юристи, які вивчають документи і фіксують прохання.

— Завдяки реформі цієї влади ми вимушені пізніше виходити на пенсію, — каже в мікрофон жінка передпенсійного віку. — Чи скасуєте ви Пенсійну реформу?

— Підвищивши пенсійний вік для жінок, Янукович поступив не по-чоловічому, — відповідає Арсеній Яценюк. — У нашому соціальному пакеті перше рішення — скасування Пенсійної реформи, від якої потерпіли 15 мільйонів українських жінок. Наше завдання — справедливість у пенсійній системі. В усіх однаковий порядок нарахування пенсій — чи ти депутат, чи ти людина, яка все життя пропрацювала на підприємстві.

На зустрічі у Тернополі, що відбувається наступного дня, Арсеній Яценюк відповідає на питання, звідки взяти гроші на ініціативи опозиції. Каже, сьогодні утримання народних депутатів вартує 1 млрд грн. Це в країні, де 70% людей живуть за межею бідності. А один день життя президента Януковича обходиться державі в 4 млн грн.

— А не багато йому буде жити за рахунок 45 млн українців? — питає він у багатотисячного натовпу на Театральній площі.

— Багато! — вигукують тернопільці.

— Ми скоротимо витрати на утримання президента, продамо 13 державних резиденцій президента Януковича, заборонимо їм користуватися чартерними літаками.

А ті, кого безкоштовно обслуговують в елітній лікарні "Феофанія", за словами Арсенія Яценюка, повинні знати, що в програмі опозиції — забезпечити медичну допомогу в цій закритій лікарні для всіх громадян, а не тільки для депутатів і президента. Цю тезу присутні на площі підтримують вигуками й оплесками.

Схвальним гулом зустрічають люди програмні пункти опозиції про те, що українці матимуть право відкликати депутата, а народні обранці голосуватимуть тільки особисто і нестимуть кримінальну відповідальність за голосування чужими картками.

Арсеній Яценюк сходить зі сцени. Його обступають шість кандидатів від опозиції, які йдуть по мажоритарних округах.

— Хлопці, хочу вам дуже серйозно сказати, що округи просто так не виграються, треба ходити від хати до хати, — каже їм. — Маєте з ранку до вечора розмовляти з людьми, слухати їх, переконувати у своїй правді.

Зараз ви читаєте новину «Ми не ховаємося, як "регіонали", за броньованими автомобілями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути