Ексклюзиви
вівторок, 21 березня 2017 00:05

МВФ переніс виділення Україні мільярда

— Сьогодні Міжнародний ­валютний фонд мав виділити нам черговий транш — 1 мільярд доларів. Він конче потрібний для поповнення золотовалютних резервів, утримання стабільності національної грошової одиниці, — каже 20 березня президент Петро Порошенко, 51 рік.

— Ми провели реформи й отримали їх позитивну оцінку. А в суботу питання по Україні зникло з порядку ради директорів. Будуть переговори з міністром фінансів, головою Нацбанку, прем'єр-міністром. Щоб виправити результати безвідповідальної поведінки українських політиканів і отримати транш.

Причина відтермінування — блокада Донбасу, кажуть у Міністерстві фінансів. Рішення Ради нацбезпеки й оборони тимчасово припинити переміщення вантажів через лінію розмежування 16 березня затвердив президент. Тепер Міжнародний валютний фонд хоче проаналізувати наслідки блокади для української економіки.

— Перенесення траншу МВФ не вплине на курс гривні, — говорить економіст 52-річний Борис Кушнірук. — Виникли питання: якими будуть збитки для дежбюд­жету, проблеми з торговельним балансом? МВФ попросив прорахувати економічні наслідки для країни й чи впорається вона із зобов'язаннями та вимогами для отримання чергового траншу. На роз'яснення потрібно не менше трьох-чотирьох тижнів. Потім, якщо фонд задовольнять відповіді української сторони — гроші виділять. Поки що ситуація не критична. Звісно, економіка виживе й без траншу МВФ.

Зараз ви читаєте новину «МВФ переніс виділення Україні мільярда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути