вівторок, 11 січня 2011 10:18

"Можуть помогти велелюдні акції протесту"

Автор: фото з сайта www.nso.org.ua
  Юрій Гримчак
Юрій Гримчак

Юрій Луценко сидить у слідчому ізоляторі 17-ту добу — із 26 грудня. Жодних слідчих дій відносно нього не проводиться, зазначає нардеп-"нунсівець" 45-річний Юрій Гримчак:

— Він просто сидить.

Ви спілкуєтеся?

— Тільки через адвоката. Бачилися з Луценком після Нового року в суді. Він був у нормальному стані, в гуморі. Наскільки нам відомо, нічого в нього не змінюється: записався в бібліотеку СІЗО, читає книжки, зокрема про князя Святослава. Ми в понеділок звернулисяь до генерального прокурора дозволити зустріч із ним. Чекаємо відповіді.

Родичам дозволять бачитися із Луценком?

— Ні. Хоча вони мають право бути захисниками і мати вільне спілкування з ним. Але після того, як завершиться досудове слідство. Зараз воно поновлено, хоча постанови про це не бачив ніхто, крім слідчого.

Як звільнити Луценка — рухатися суто юридичним шляхом, іти на "мирову" з владою або просити помилування?

— Ми готуємо звернення до світової громадськості. Будемо говорити із великою кількістю послів. На 12 січня була призначена з ними зустріч у готелі "Київ". Але в понеділок було відмовлено в наданні залу, хоча ми його проплатили на минулому тижні. Спробуємо цю зустріч перенести до приміщень Верховної Ради. Маємо надію, посли зрозуміють: в Україні відсутнє правосуддя. Прокуратура і суди є департаментами Адміністрації президента — що там напишуть, те й виносять.

Чи допоможуть акції протесту визволити Луценка?

— Вони були під час обох судів. У мене враження, що акції можуть бути дієвими, якщо прийде дуже велика кількість людей. Тільки спільними зусиллями можливо переломити ситуацію. Мають працювати опозиція, правозахисники, наші представники від інтелігенції.

Зараз ви читаєте новину «"Можуть помогти велелюдні акції протесту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути