середа, 23 лютого 2011 11:13

"Могильова у відставку! Геть мєнтовський беспрєдєл!"

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Акція протесту біля Адміністрації президента в Києві почалася у вівторок, 22 лютого, о 13.00. Її учасники виступили проти тортур у міліції, вимагали звільнити політв’язнів, яких звинувачують у руйнуванні пам’ятника Сталіну в Запоріжжі
Акція протесту біля Адміністрації президента в Києві почалася у вівторок, 22 лютого, о 13.00. Її учасники виступили проти тортур у міліції, вимагали звільнити політв’язнів, яких звинувачують у руйнуванні пам’ятника Сталіну в Запоріжжі

— Коли родичі приїжджають із Донецька і бачать, скільки в Києві нових будинків, то думають, що тут живуть буржуї. А в них там концтабір, — говорить киянин Олександр Маласенко, 25 років. — Але це не тому, що в нас тут буржуї живуть. А тому, що ця влада вважає їх бидлом і нічого їм не будує.

Маласенко прийшов під Адміністрацію президента на акцію "Я не вірю!" — на підтримку ув'язнених "тризубівців" і "свободівців". Мітинг влаштував Комітет визволення політв'язнів. Приходять близько 30 людей. Їх запрошували через соціальні мережі в інтернеті та телефоном. Присутніх оточують близько 20 міліціонерів. Поряд припарковані два автобуси з "беркутівцями".

Запорізька міліція минулого тижня поширила відео, де затримані за підрив пам'ятника Сталіну в Запоріжжі "тризубівці" говорять, що їх не б'ють. До того адвокати заявляли про тортури та побиття підзахисних.

— Ми не віримо, що хлопців у запорізькому СІЗО не катують, — каже одна з організаторів акції 27-річна Юлія Смірнова. — Один із них, Роман Хмара, відмовився відповідати на запитання міліції.

— Я знаю Ворону-Онофрійчука. Якщо він писав, що його били, то так і було, — каже член КУНу Микола Коханівський, 38 років. — А міліція влаштувала фарс. Його запитали: "Вас били у СІЗО?", а він відповів: "У СІЗО мене не чіпали". Значить їх мордували на виїздах чи райвідділках. Припускаю, що з хлопцями домовилися: ви нас прикрийте, а ми вас потихеньку випустимо.

Коханівський та ще дев'ятеро учасників акції розкладають на снігу туристичні килимки. Сідають на них та розгортають плакати з червоними відбитками долонь. Це символізує кров "тризубівців". Пов'язують на голови чорні стрічки "Не вірю".

— Могильова у відставку! Геть мєнтовський беспрєдєл! — кричать.

За 30 хв. до них виходить головний консультант з адміністрації Ігор Ахметов. Йому передають лист до президента. Просять звільнити політв'язнів, відправити у відставку Анатолія Могильова та прокурора Запорізької області В'ячеслава Павлова.

Зараз ви читаєте новину «"Могильова у відставку! Геть мєнтовський беспрєдєл!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути