четвер, 09 липня 2009 19:37

Міська влада Полтави зняла біґборди з Мазепою

Автор: фото з сайту www.ru.wikipedia.org
  Всеукраїнське об’єднання ”Свобода” подасть до суду на Полтавську міськраду за передчасний демонтаж біґбордів із зображенням гетьмана Івана Мазепи
Всеукраїнське об’єднання ”Свобода” подасть до суду на Полтавську міськраду за передчасний демонтаж біґбордів із зображенням гетьмана Івана Мазепи

У Полтаві в понеділок комунальне підприємство "Дизайн міського середовища" почало знімати 70 біґбордів, що належать рекламній агенції "Анна". Серед них — 20 щитів із зображенням гетьмана Івана Мазепи і написом "Мазепа переміг! Українська держава є!".

Їх замовило Всеукраїнське об"єднання "Свобода" на честь 300-ліття Полтавської битви. Розміщення одного такого плаката коштує 1300–1400 грн на місяць.

"Свобода" звинувачує в ліквідації біґбордів міського голову, "бютівця" Андрія Матковського.

— Ми замовили в рекламній агенції "Анна" розміщення 20 біґбордів. Вони мали стояти до 22 липня, — розповідає заступник голови Полтавської обласної організації "Свобода" 38-річний Олег Головченко. — 22 червня їх почали вивішувати. У той же день якийсь чоловік на білих "жигулях" заклеїв зображення на шести із семи встановлених біґбордів.

Головченко каже, у понеділок, 6 липня, спробував перешкодити демонтажу рекламного щита із зображенням Мазепи на вул. Сінній біля колишньої військової частини:

— Разом із головою міської організації "Сокіл" Дмитром Суботою ми заблокували роботу еменесників, які за допомогою крана збиралися його зняти. Викликали міліцію, але раніше за неї приїхав бусик. З нього вибігло 15 мордочок із запитанням: "У вас проблєми?". Ну, кажемо, немає проблем. Потім написали заяву у міліцію.

Із бусика вибігло 15 мордочок із запитанням: "У вас проблєми?"

Головченко додає, що один біґборд із Мазепою таки лишився — на Харківській трасі. То вже територія не міста, а Полтавського району.

Директор комунального підприємства "Дизайн міського середовища" Костянтин Торяник відмовився коментувати ситуацію. Мовляв, нехай пояснюють у прес-службі міської ради.

— Із рекламною агенцією "Анна" комунальне підприємство розірвало договір 22 червня через велику заборгованість за розміщення рекламних носіїв, — пояснює керівник прес-служби міськради 55-річний Віктор Кикоть. — Рішення про це було прийняте міською радою. Борг в агенції виник у липні—серпні 2008-го. У червні він становив 86 тисяч гривень. Через це договір і розірвали, агенцію про це повідомили. Оскільки вони не демонтували біґборди, це зробили комунальники. На сьогодні борг вони вже погасили.

Власниці рекламного агентства "Анна" Анни Бенюк, доньки колишнього мера Анатолія Кукоби, немає в місті. Секретар Яніна Шостак каже, що їх не попереджали про розірвання договору. Документів вони ще нібито не бачили і боргів не мають.

Полтавська "Свобода" збирається подати до суду на міську раду. Також планують збирати підписи на підтримку місцевого референдуму про дострокове припинення повноважень міського голови та Полтавської міськради.

— Демонтувати біґборди, пам"ятники, різні споруди так званої малої архітектури можна тільки за рішенням тих органів, які їх ставили, або за рішенням суду, — говорить директор Інституту філософії 79-річний Мирослав Попович. — Якщо цього всього не було — це злочин. Війна пам"ятників, на яких зображені різні діячі — це щось подібне до викидання трупів із могил. Це настільки аморально, що немає слів.

Зараз ви читаєте новину «Міська влада Полтави зняла біґборди з Мазепою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути