вівторок, 10 липня 2012 06:45

"Міністра тупо підставив хтось із його команди"

10 липня київський Печерський райсуд продовжує розглядати другу кримінальну справу щодо екс-міністра внутрішніх справ 47-річного Юрія Луценка. Його звинувачують у погодженні незаконного стеження під час розслідування отруєння екс-президента Віктора Ющенка.

На минулому засіданні в суботу свідчення дали двоє. Першим запросили заступника начальника Департаменту карного розшуку Міністерства внутрішніх справ Михайла Вершняка. Він був головою службової комісії, яка перевіряла законність стеження за водієм екс-заступника керівника Служби безпеки Володимира Сацюка. Шофер Валентин Давиденко у справі є потерпілим. Луценко виступив проти заслуховування свідчень Вершняка, бо того допитували у справі про отруєння Віктора Ющенка. Головуюча суддя Анна Медушевська відмовила колишньому урядовцеві.

— Скоро ми до викрадачів великої рогатої худоби дійдемо, — каже підсудний.

55-річного Михайла Вершняка допитували понад 2 год. Він розказав, що відповідальність за оперативну роботу ніс її керівник, а не міністр:

— Те, що написано, що ця справа була на особистому контролі в Луценка, — це брехня. Міністра тупо підставив хтось із його команди.

Другий свідок, працівник СБУ Олексій Шевчук, який брав участь у розслідуванні отруєння Ющенка, заявив, що нічого не знає у справі Луценка.

Суддя зачитала телеграми свідків — екс-начальника управління криміналістики Головного слідчого управління Генпрокуратури В'ячеслава Перча та колишнього керівника слідчої групи ГПУ у справі отруєння Ющенка — Галини Климович. Вони були поза межами Києва і просили зачитати їхні показання, дані на досудовому слідстві. Присутні встигли послухати лише свідчення Перча.

Зараз ви читаєте новину «"Міністра тупо підставив хтось із його команди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути