вівторок, 10 серпня 2010 18:20

Міністр транспорту з"їздив у Крим за 150 тисяч гривень

Міністр транспорту 35-річний Костянтин Єфименко їздить по країні в залізничному віп-вагоні. Зазвичай такі чіпляють до пасажирських потягів. Але, за чутками, 5 серпня вагон міністра тягнув у Крим на засідання Ради нацбезпеки й оборони окремий електровоз. Його включили до розкладу залізниці поза графіком.

Такий потяг називають літерним. Його можуть використовувати тільки перші особи держави — президент, прем"єр, голова Верховної Ради. Коштує одноденна поїздка близько 150 тис. грн. За подорож Єфименка сплачувала нібито "Укрзалізниця".

Міністр міг їхати до Сімферополя звичайним потягом у люкс-купе. Це коштувало б 2 тис. грн в обидва боки. А найдорожчий авіаквиток на півострів туди й назад можна придбати за 5600 грн.

— Міністр транспорту та зв"язку справді їхав до Криму в вагоні-салоні. Такий є в кожного начальника регіональної залізниці. Це міністр транспорту, він не може їздити в плацкарті, — пояснює його прес-секретар Ельдар Салімов. — Якщо хтось бажає в цьому переконатися, то може отримати відео з сімферопольського вокзалу, куди цей поїзд прибував, до якого був причеплений вагон міністра. На цю поїздку не витратив жодних додаткових коштів державного бюджету, окрім видатків на обслуговування вагона. Це в рази менше ніж заправити літак.

Костянтин Єфименко отримав посаду міністра за квотою Блоку Литвина. Кажуть, він наближений до одного зі спонсорів цієї політичної сили мільярдера Василя Хмельницького. Раніше був депутатом Київської облради від БЮТу. Під час останніх президентських виборів очолював штаб Юлії Тимошенко у місті Біла Церква на Київщині.

Зараз ви читаєте новину «Міністр транспорту з"їздив у Крим за 150 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути