Ексклюзиви
середа, 16 червня 2010 03:30

Міністр пішов у заступники мера Києва

Автор: фото: PHL
  Голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський (посередині, у сорочці без рукавів) під час засідання парламенту сидить в урядовій ложі. Депутати в цей час розглядають Податковий кодекс. Бродський переконаний, що 90 процентів продукції в Україні виробляють
Голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський (посередині, у сорочці без рукавів) під час засідання парламенту сидить в урядовій ложі. Депутати в цей час розглядають Податковий кодекс. Бродський переконаний, що 90 процентів продукції в Україні виробляють

"Був на сінокосі в селі на Черкащині. Так сподобалося, — хвалиться "бютівець" 50-річний Анатолій Семинога перед початком ранкового засідання Верховної Ради. Стоїть засмаглий, поправляє комір світло-блакитної сорочки. — Ще не загоряв за кордоном. Повезу донечок десь у липні, після цієї сесії".

У сесійній залі кілька депутатів-"регіоналів" розставляють за своїх колег картки для голосування. Заходить охоронець першого віце-спікера Адама Мартинюка. Оглядає його робоче місце. Бере слухавку внутрішнього телефону і тисне на кнопки.

Спікер 54-річний Володимир Литвин відкриває засідання. Реєструються 386 парламентаріїв. Каже, що замість Мартинюка заступником лідера фракції комуністів став Валентин Матвєєв.

Депутати включають до порядку денного законопроект "Про внесення змін до Бюджетного кодексу".

— Просив би бюджетний комітет підготувати його невідкладно до розгляду, — супиться Литвин.

— Ми в жодному разі не голосуватимемо за зміни, які пропонуються. Бо уряд іде на непопулярні кроки для населення і підприємців — хоче збільшити податки і навантаження, — обурюється в кулуарах нардеп від БЮТ Дмитро Ветвицький, 42 роки. — Ми пропонуватимемо альтернативні зміни Сергія Соболєва, і будемо підтримувати саме їх. Там дрібний бізнес та звичайні люди не мають витрушувати кишені.

Ставят охрану Лесику и Черновецкому, чтоб не начудили

Литвин ставить на голосування у першому читанні проект Податкового кодексу, запропонований "нунсівцем" Миколою Катеринчуком. "Регіонал" 56-річний Михайло Чечетов підводиться й махає рукою — сигналізує однопартійцям, щоб не голосували. На табло висвічуються 164 голоси "за". Чечетов потирає руки.

— Ми маємо Податковий кодекс від уряду. Будемо його приймати. Це буде зроблено до 9 липня. Але готові проводити консультації, щоби певні поправки опозиції теж були внесені, — пояснює у кулуарах.

— Прийняття урядового кодексу призведе до того, що дрібні підприємці будуть сплачувати податки у чотири-п"ять разів більші, ніж зараз. Якщо зараз сплачують 100 гривень на місяць, то будуть — 400. Передбачено збільшення ринкового збору в два рази. Це буде серйозним навантаженням для підприємців, — каже "нунсівка" Ксенія Ляпіна, 46 років.

Повз проходять "нунсівці" 40-річний Кирило Куликов та Валерій Борисов, 53 роки. Розмовляють про призначення міністра житлово-комунального господарства Олександра Попова заступником столичного мера Леоніда Черновецького.

— Да. Ставят охрану Лесику и Черновецкому, чтоб они еще чего-то не начудили, — говорить Борисов. Обидва довго сміються.

Кажуть, замість Попова міністром має стати його перший заступник Юрій Хиврич. Депутати голосуватимуть за це протягом трьох наступних тижнів.

Зараз ви читаєте новину «Міністр пішов у заступники мера Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути