пʼятниця, 30 березня 2012 00:15

Міністр отримав прямий доступ до президента

46-річний Петро Порошенко очолив Міністерство економіки 23 березня. Пропозицію президента Віктора Януковича прийняв за місяць.

— Офіційно він займав посаду голови Наглядової ради Нацбанку, але вона не відповідала його амбіціям, — вважає політтехнолог Тарас Березовець, 36 років. — Щонайменше він хоче стати прем'єром, а можливо, президентом. Він почав з меншого. Міністерство планує розвиток економіки, напрямок розвитку галузей — геть усе. Разом з тим міністр економіки ні за що не відповідає — не збирає податки, не наповнює бюджет. Ця посада дає доступ до необмежених джерел інформації. Порошенко знатиме до копійки, скільки заплатили за газ підприємства мільярдера Дмитра Фірташа, скільки податків до бюджету заплатив Ахметов.

Місячне зволікання дало купу бонусів. Мало людей можуть собі дозволити так довго торгуватися з Януковичем. Він виторгував собі більший обсяг повноважень, одне з яких — постійно мати прямий доступ до президента. Такого привілею не має жоден міністр чи депутат.

Зараз ви читаєте новину «Міністр отримав прямий доступ до президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути