четвер, 09 грудня 2010 00:30

Мільярд гривень заощадять на чиновниках

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Перед засіданням уряду міністр оборони Михайло Єжель (ліворуч) та заступник секретаря РНБО Володимир Сівкович дивляться на проект держбюджету
Перед засіданням уряду міністр оборони Михайло Єжель (ліворуч) та заступник секретаря РНБО Володимир Сівкович дивляться на проект держбюджету

Міністр економіки 47-річний Василь Цушко прямує до свого місця в залі засідань уряду. Голову опустив. Відмовляється говорити, як сприйняв пропозицію президента очолити Антимонопольний комітет.

— У меня нет времени, — каже.

— Василий Петрович, а в советники меня возьмешь? — нахиляється перший віце-прем'єр Андрій Клюєв, 46 років.

— Ну да, — бурмоче Цушко.

— А Сергея Леонидовича? — продовжує Клюєв і поглядає на віце-прем'єра 50-річного Сергія Тігіпка.

— О нет. Спасибо. Я не в форме, — заперечно махає руками Тігіпко.

Біля входу до зали стає один з охоронців прем'єра 62-річного Миколи Азарова. За ним з'являється глава уряду.

Урядовцям розклали проект держбюджету 2011 року.

— Це — бюджет реформ, — каже Азаров. — Ресурсну базу місцевих бюджетів збільшено на 15,5 мільярда гривень і це зменшить їхню залежність. На 23 проценти скорочуємо загальнодержавні видатки. Проведемо адміністративну реформу. Витрати на утримання органів державної влади в порівнянні з цим роком будуть скорочені більш як на мільярд гривень. Скорочуємо адміністративні витрати, продовжимо скорочення чисельності працівників органів державного та місцевого управління.

У бюджеті передбачили підвищення прожиткового мінімуму, мінімальних зарплат, пенсій, стипендій, виплат сім'ям із дітьми, дітям-інвалідам і багатодітним. В 1,6 разу збільшать розмір допомоги при народженні дитини.

За зачиненими дверима урядовці сидять годину.

— Була палка дискусія, але уряд прийняв одностайне рішення ухвалити проект бюджету. У п'ятницю подамо його до парламенту, — каже після засідання міністр фінансів Федір Ярошенко, 62 роки.

Міністр юстиції Олександр Лавринович додає, що Кабмін запропонує Верховній Раді обмежити максимальний розмір пенсій і збільшити вік виходу на пенсію для держслужбовців. Однак цифр не уточнює.

 

Цушка може замінити Тігіпко

— Василем Цушком просто законсервували посаду міністра економіки, а призначалась для когось іншого, — пояснює можливі перестановки в уряді політолог Володимир Цибулько, 46 років. — Можливо, це місце готують під Сергія Тігіпка. Це попереднє "сканування" реакції Кабміну на предмет радикальної реформи. Після міні-Майдану підприємців у влади руки розв'язані на будь-які реформи.

Зараз ви читаєте новину «Мільярд гривень заощадять на чиновниках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути