середа, 17 березня 2010 08:20

Микола Білоконь повертається в Україну

Автор: фото з сайта www.segodnya.ua
  Екс-міністр внутрішніх справ Микола Білоконь вже відправив в Україну своїх коней та собак
Екс-міністр внутрішніх справ Микола Білоконь вже відправив в Україну своїх коней та собак

В Україну хоче повернутися колишній міністр внутрішніх справ 54-річний Микола Білоконь. Після помаранчевої революції, у січні 2005-го, він виїхав до Москви. На батьківщині не бував.

— Спершу піду на могили батьків, — каже. — Потім зустрінуся з друзями. А що далі буде, подивимося. Може, у Києві залишуся. А можливо, і в Москву повернуся. Тут добре, але я хочу додому!

Каже, що поїхав до Росії через переслідування влади та порушені кримінальні справи. Білоконя звинуватили у фальсифікаціях та організації провокацій на Майдані. Закидали підписання таємного наказу N571, яким той заохочував міліцію тиснути на політичну опозицію. Підозрювали у відмиванні 11 млн грн, нецільовому використанні бюджетних коштів, незаконному отриманні 250 тис. грн одноразової допомоги та нарахуванні собі пенсії в 14 тис. грн. Тоді ж у пресі надрукували копію паспорта Білоконя, за яким він мав російське громадянство.

— Після перемоги "помаранчевих" мені нічого не залишалося, як поїхати зі свого дому у Пуща-Водиці в чому стояв. Не встиг взяти навіть змінну білизну.

Тепер у Білоконя в Москві є квартира, заміський будинок, конюшня, пси. Усю живність він уже відправив в Україну.

Раніше Білоконь розповідав, що постачає щебінь на російську залізницю. Потім вкладав гроші у спорудження будинків і продав їх. Тепер він радник голови ради директорів компанії "Система", яка володіє мобільним зв"язком МТС. Кажуть, на цю посаду його рекомендував особисто Віктор Янукович.

Окрім Білоконя, 2005 року до Росії втекли заступник голови Служби безпеки Володимир Сацюк, мер Одеси Руслан Боделан і керівник Держуправління справами Ігор Бакай. Проти них порушені кримінальні справи. Бакай уже заявив про те, що теж хоче повернутися. Його адвокати домагаються закриття семи кримінальних справ.

Зараз ви читаєте новину «Микола Білоконь повертається в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути