Ексклюзиви
четвер, 22 жовтня 2020 05:35

Мешканцям будинку чотири роки заважають створити ОСББ

Чотири роки намагаються створити Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку мешканці дому на вул. Нафтовиків, 15, у селі Супрунівка Полтавського району. Їм не видають кінцеві документи, потрібні для оформлення ОСББ.

— ЖЕК необхідні папери не передав. Хоча суд вирішив, що сільрада має це зробити, — говорить мешканка будинку Оксана Микитівна. — Нам говорять, що документація здана в архів. Хтозна тепер, чи зможемо створити ОСББ.

— Зараз ніким не обслуговуємося. Живемо на курячих правах, — додає інший житель дому Василь Іванович.

Об'єднання співвласників у будинку створили 99 сімей. Дотрималися всіх законних вимог. Однак до кінця не змогли оформити, розповідає колишній голова ОСББ Петро Олексійович:

— Нам деякі папери необхідні віддали. Але переважно то були копії. З нами ніхто не хоче співпрацювати. Чотири рази наше питання піднімали в сільській раді. І після того, як мені сказали, що документів ніяких не виготовлятимуть — ми подали у суд.

Мешканці виграли суд першої інстанції та апеляційний, але сільська рада не виконує рішення.

— Це дійсно неподобство. Влада повинна підтримувати народ, — розповідає чинний голова ОСББ у Полтаві, кандидат у депутати міськради від "Слуги Народу" В'ячеслав Тютюнник. — ЖЕК повинен зрозуміти, що людям набридло очікувати, слухати обіцянки та страждати від тих послуг, які вони надають.

— Після виборів це питання вирішиться легко новою владою. Бо матимемо одну велику об'єднану територіальну громаду, якою керуватиме міськрада, — говорить кандидат на посаду мера Полтави від партії "Слуга Народу" Сергій Іващенко.

Зараз ви читаєте новину «Мешканцям будинку чотири роки заважають створити ОСББ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути