четвер, 22 березня 2012 05:45

Мер Запоріжжя став "регіоналом"

Мер Запоріжжя 50-річний Олександр Сін вступив до Партії регіонів. 2010 року він був обраний на посаду від "Батьківщини". За нього тоді проголосували 38% виборців.

— Губернатор Олександр Пеклушенко запропонував мені приєднатися до Партії регіонів, і я погодився заради створення єдиної команди, — розповідає міський голова. — Нас із губернатором пов'язують давні особисті стосунки. Я повністю підтримую його зусилля створити в області згуртовану команду, діяльність якої спрямована на подальший розвиток краю та міста. Тільки разом ми зможемо вирішити поставлені перед владою завдання покращення життя запоріжців.

У січні до Партії регіонів вступили мери Ужгорода на Закарпатті — Віктор Погорєлов та Миргорода на Полтавщині — Сергій Соломаха. Доти були безпартійні. До "регіоналів" не належать 11 міських голів обласних центрів. Це сумський Геннадій Мінаєв, член партії  "Рідне місто", хмельницький Сергій Мельник із "Батьківщини", тернопільський Сергій Надал зі "Свободи", черкаський Сергій Одарич із Партії вільних демократів, івано-франківський Віктор Анушкевичус із УНП, київський голова Леонід Черновецький, який очолює Християнсько-ліберальну партію, та безпартійні Андрій Садовий зі Львова, Володимир Гройсман із Вінниці, Микола Романюк із Луцька, Олександр Мамай із Полтави, Володимир Хомко з Рівного.

— Тиснутимуть і на них, — коментує політолог 55-річний Вадим Карасьов. — Якщо не вступлять до "Регіонів", їм не даватимуть грошей. А потім клюватимуть, чому дороги не відремонтовані, не їздять трамваї та тролейбуси. Адже місцевими бюджетами розпоряджаються у Києві. А всі мери тут сидять та оббивають пороги Міністерства фінансів. Повертаємося у пострадянське минуле, коли є партія влади, яка узурпує політичне життя. Вступ усіх більш-менш важливих чиновників до Партії регіонів означає курс на перетворення цієї політсили з партії електорального типу, яка будується на довірі громадян із певних регіонів, на міжрегіональну партію влади. Це партія чиновників. За їхньою психологією, всі мери, керівники, головлікарі, директори шкіл мають бути "регіоналами". Інакше вони конкуренти. І мер Запоріжжя не може бути членом жодної іншої партії. Це як більмо на оці.

Зараз ви читаєте новину «Мер Запоріжжя став "регіоналом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути