Ексклюзиви
вівторок, 09 жовтня 2012 05:45

"Мене били й душили"

Автор: фото: Андрій Шматов
  Тетяна Чорновіл: ”В окрузі з’явилися оголошення, що я запрошую виборців до ресторану на чарку горілки та іменний обід”
Тетяна Чорновіл: ”В окрузі з’явилися оголошення, що я запрошую виборців до ресторану на чарку горілки та іменний обід”

Кандидата в депутати від Об'єднаної опозиції "Батьківщина" 33-річну Тетяну ЧорновІл побили в селі Мшна Городоцького району Львівщини. Вона балотується по місцевому виборчому округу №120. У суботу намагалася перешкодити розповсюдженню листівок, виготовлених нібито від її імені.

— Там був розміщений мій портрет і хамський напис: "Я дуже хочу стати депутаткою. Тому, виборці, мусите мені скинутися по 500 гривень". Далі — рахунок. Не мій, — розповідає Чорновіл.

Як дізналися про виготовлення таких листівок?

— Замовники цієї продукції звернулися до власника друкарні, в якій я виготовляю агітки. Умови були дуже вигідні: наклад — 100 тисяч екземплярів за підвищеними цінами. Однак власник повівся гідно й відмовився. Зателефонував і розповів про це мені. Наступного дня мої агітатори у Мшні повідомили, що вже почалося розповсюдження листівок.

До села приїхали аж три машини "набиті" екіпажем, людей із 12. Вирішила, що мушу перехопити цих агітаторів. Перегородили їм дорогу автомобілем. Ми з помічником намагалися зупинити їх, чіплялися за дверцята авто, помічник навіть проїхав кілька метрів на капоті. Мені вдалося залізти до кабіни, де мене били й душили.

У неділю ми затримали одну з тих машин. Люди розповіли, що їм заплатили за це по 50 гривень.

Хто міг бути замовником цієї антиагітації?

— Мій опонент, крупний бізнесмен, який володіє потужними ресурсами та фактично представляє партію влади в регіоні. Останнім часом у моєму окрузі з'явилися оголошення про те, що я запрошую виборців до ресторану на чарку горілки та іменний обід. Видання "Наша Батьківщина" нещодавно надрукувало, що я психічно хвора, лежала в лікарні, кусала медперсонал.

Яка ситуація у вашому окрузі?

— Я лідирую, тому мені заважають проводити зустрічі. Приходять, розганяють людей. Доходить до того, що голови сільрад ходять по хатах і залякують людей, кажуть не приходити. Тому я обираю окреме село, ходжу від будинку до будинку.

Як зараз почуваєтеся?

— Нормально. Побої легкі: порізана рука та синяки на всьому тілі. Відбулася малою кров'ю. А от побої зняти не вдалося. Виявляється, у суботу судмедекспертиза не працює після 16.00. Я поїхала до лікарні, мене оформили як людину, яка приїхала по першу допомогу. У понеділок мені подзвонили і сказали, що порушили кримінальну справу. Це вже друга кримінальна справа на цих виборах. Перша — за обливання мене фарбою.

Зараз ви читаєте новину «"Мене били й душили"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути