вівторок, 18 вересня 2012 00:45

"Мельниченко уособлює сутність української політики"

Екс-майор Держохорони 45-річний Микола Мельниченко заявив, що вбивство народного депутата і донецького бізнесмена Євгена Щербаня 1996 року замовив тодішній прем'єр-міністр Павло Лазаренко. Це нібито зафіксовано на його плівках, записаних у кабінеті президента Леоніда Кучми.

"Замовником убивства Щербаня називається Лазаренко, одним із мотивів — отримання контролю над Донецьким регіоном. Організатором виступає Кушнір (керівник одного зі злочинних угруповань, помер у донецькому СІЗО у травні 1998 року. — "ГПУ"), а оплату за виконання проводять Петро Кириченко (тодішній бізнес-партнер Лазаренка. — "ГПУ") і Юлія Тимошенко", — написав Мельниченко у "Фейсбуці".

В Об'єднаній позиції запевняють: він мститься їм за те, що його не взяли у свій виборчий список і не дали грошей. За словами нардепа-"бютівця" Романа Забзалюка, Мельниченко звертався із такими вимогами протягом лютого-липня цього року.

Чи варто вірити колишньому майорові?

— Я особисто трошки знаю Мельниченка. Він розважлива людина — не відразу витрачає гроші й засоби, які в нього є, — розповідає політолог 63-річний Дмитро Видрін. — Мельниченко як лицар на златі — цінності, які вважає власним капіталом, потрошку викидає, коли треба заробити на життя. У цьому горщику ще багато не запущених в обіг цінностей. Зараз він утратив залишки репутації й перебуває у скрутному фінансовому становищі. Бо люди, які його фінансували, той же Березовський (російський мільярдер, живе в Лондоні. — "ГПУ"), навряд ще дають якісь гроші. Тому, щоб заробити, Мельниченко викидає відносно свіжу порцію інформації. Отже, причини тут дві: перша — хоче заробити, друга — привернути увагу до реакції влади на нову інформацію, а також самого Павла Івановича, який скоро виходить на волю.

Такі заяви якось вплинуть на політичні розклади в Україні?

— На рівні пліток ця інформація вже фігурувала у журналістських, експертних та політичних колах. Проте тут важливий фактор торгу. Мельниченко дуже хотів би потрапити на політичний Олімп, бути депутатом і фігурувати на сторінках газет. Екс-майор — це не просто фізичний, а й символічний персонаж. Бо він уособлює сутність української політики: все можна продати, все можна купити, з усіма можна домовитися.

Зараз ви читаєте новину «"Мельниченко уособлює сутність української політики"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути