вівторок, 19 квітня 2011 00:00

Мельниченко створює партію

Екс-майор Держохорони 44-річний Микола Мельниченко та колишній офіцер Головного управління розвідки полковник 53-річний Петро Недзельський створюють партію. Політичну силу назвуть "Антимафія" або "Очищення". Вона братиме участь у парламентських виборах 2012 року, каже Петро Недзельський:

— Офіцери мають іти в політику. Це не буде військова партія. У неї зможуть вступити і цивільні люди, будь-який громадянин. Партія відповідатиме за наведення порядку у державі. Зразковим державним управлінцем є Авґусто Піночет (колишній президент Чилі. — "ГПУ"). Він не був ні економістом, ні фінансистом, ні аграрієм, але навів у державі порядок. У 14 разів підняв рівень життя. Йому інкримінують три тисячі загиблих на стадіоні у Сантьяго. Це гріх, але в Україні населення зменшилося на п'ять мільйонів. Люди вмирали від того, що не було достатньо харчів, ліків.

Петро Недзельський вважає майора Мельниченка героєм, бо він оприлюднив записи у кабінеті Кучми. Вчинив відповідно до кодексу честі та військової присяги. Мовляв, якщо військовослужбовцю стало відомо про злочин, він зобов'язаний повідомити.

— Я не бачу в Україні потреби в цій партії. Критично ставлюся до цих двох персон, — каже генерал-лейтенант 66-річний Олександр Скіпальський, колишній заступник голови СБУ. — Ці люди втратили будь-яку орієнтацію у світі. Їм далеко до Піночета. Тому в партії абсолютно немає перспектив.

Микола Мельниченко 2008-го планував створити Партію офіцерської честі. На президентських виборах хотів висуватися кандидатом від партії Громадянський рух України. Говорив, що готовий проливати кров, аби знищити хабарництво, закликав членів цієї партії озброюватися. Екс-майора Держохорони не зареєстрували кандидатом у президенти, бо останні п'ять років до виборів він постійно не жив в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Мельниченко створює партію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути