четвер, 13 серпня 2009 07:48

Медведєву відповіла Ульянченко

Два дні президент України 55-річний Віктор Ющенко не відповідає на лист глави Російської федерації 43-річного Дмитра Медведєва. Він звинуватив Ющенка в антиросійській політиці: прагненні України вступити до Північноатлантичного альянсу та нібито намаганні розірвати економічні зв"язки з Росією. Через це Медведєв відклав приїзд в Україну нового посла Михайла Зурабова.

Відповіла Медведєву глава Секретаріату президента Віра Ульянченко, 51 рік.

— Агресивна тональність звернення російського лідера по суті стосується не Віктора Андрійовича Ющенка і його політики, а всієї нашої держави й усього українського народу, — каже. — Ми всі, громадяни обох держав, маємо відмежуватися від агресивної риторики звернення президента Росії. Той, хто хоче партнерства, не уникає зустрічей, не зволікає з прибуттям послів, а використовує кожну можливість для конструктивного діалогу.

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович, 59 років, підтримав позицію Росії:

— Перше, що ми зробимо, прийшовши до влади, — відродимо нормальні, добросусідські, рівноправні та взаємовигідні відносини з нашим стратегічним партнером — Росією.

Лідер "Фронту змін" 35-річний Арсеній Яценюк зазначає, що Віктор Ющенко дав достатньо приводів для того, аби його політику називали антиросійською.

— Хоча Росія припуститься великої помилки, якщо спробує таким чином втручатися в передвиборну кампанію в Україні, — зауважує.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин, 53 роки, вважає:

— Буде розігруватися такий підхід — вистилання дороги до сердець виборців на основі ритуальних клятв і запевнень про вічну братську дружбу українського і російського народів.

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко станом на середу 14.00 ніяк не відреагувала на заяву російського президента.

Зараз ви читаєте новину «Медведєву відповіла Ульянченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути