середа, 11 квітня 2018 05:50

Маємо використовувати найкраще, що вдалося іншим

— Абсолютна більшість українців не хоче вибирати між тих політиків, які сьогодні є. 60 відсотків не хочуть голосувати ні за кого або не підуть на вибори. Це страшна й загрозлива ситуація, — каже лідер гурту "Океан Ельзи" 42-річний Святослав ­Вакарчук на зустрічі зі студентами Києво-Могилянської академії 4 квітня.

— Пишаюся тим, що прожив 42 роки так, що мене можна потенційно включити в президентський рейтинг (підтримка Святослава Вакарчука становить 9,6%. Він — третій після Юлії Тимошенко з 16% і Петра Порошенка з 14%, за результатами соцопитування групи "Рейтинг". — ГПУ). Тому що жив достойно. Заробляв чесно. Ніколи не прагнув влади. Радий, що мене сьогодні не можна назвати політиком. Щасливий, що не такий, як вони. Боронь Боже, бути подібним до них. Боронь Боже, будь-кому з нормальних людей проживати таке життя, як вони.

У мене немає владних амбіцій. Але ще до Майдану сказав собі: не стоятиму осторонь подій у державі. Не буде цього й сьогодні. Робитиму це найбільш ефективним способом, яким зможу змінювати свою країну.

Що можемо зробити, якщо президент не зміниться? Та зміниться, якщо суспільство почне інакше діяти.

Не вірю, що існує хоч одна країна на Землі, чий шлях Україна може скопіювати й отримати той самий результат. Шляхи Польщі, Сингапуру, Естонії, Південної Кореї, Грузії, Ізраїлю підходили для цих конкретних країн. Наш вихід — використовувати найкраще, що вдалося іншим.

Рано чи пізно сформується потужна колона спільно діючих людей із близькими принципами, яким небайдужа доля країни. Їх буде так багато і вони будуть такі рішучі, що їхня сила, як лавина, змете попередню політичну кон'юнктуру. Сьогодні ці люди перебувають поза політикою.

Українці мають подорослішати, щоб об'єднатися. Невміння домовлятись або бажання стояти тільки на своєму — це дуже дитяча риса.

Маємо зробити так, щоб територія, яку контролюємо, почала різко багатшати, зростав добробут населення й сила нашого війська. Щоб Україна стала прикладом успіху. Тоді Донбас і Крим повернуться швидко й легко.

За матеріалами "Української правди"

Зараз ви читаєте новину «Маємо використовувати найкраще, що вдалося іншим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути