пʼятниця, 02 квітня 2010 07:20

Матрьошки-Януковичі продаються погано

Автор: фото: Світлана ЗОЗУЛЯ
  Такі подарункові набори із зображенням президента Віктора Януковича на запальничці  та портсигарі почали продавати у Харкові за 75 гривень
Такі подарункові набори із зображенням президента Віктора Януковича на запальничці та портсигарі почали продавати у Харкові за 75 гривень

На книжковому ринку Харкова з"явилися подарункові набори — запальничка, портсигар, брелок та авторучка. На запальничці й портсигарі наклеєно портрети президента Віктора Януковича.

— Беруть краще, ніж домовичків та магніти на холодильник, — каже продавщиця Олена Яцкіна, 28 років. — Ті вже набридли людям. А це — цікаво. Януковича ж у нас вважають серйозним, твердим. Я за вчора два такі продала.

Набір коштує 75 грн. Яцкіна розповідає, що виробник — місцевий підприємець. Купує готові китайські запальнички, портсигари та клеїть наліпки. Торгують сувенірами другий тиждень. З-поміж інших товарів їх купують найкраще. Перші 10 наборів розібрали за три дні.

На ринку в ходу і портрети Януковича — від 5 до 30 грн. Добре продаються несправжні 200-гривневі купюри із портретами президента, прем"єра Миколи Азарова та головного міліціонера Анатолія Могильова. "Банкнота" коштує 30 коп.

У Києві на вуличних ятках портрети Януковича продають за 15 грн, футболки — 40 грн.

— Наша господиня ніяк не може "вибити" офіційний портрет президента. Продаємо поки що старий, той, що з 2004 року, — розказує продавщиця з розкладки на майдані Незалежності 21-річна Світлана.Зверталася у молодіжний союз Партії регіонів, але й там немає. Тепер до центрального офісу піде. Вона давно підтримує Януковича, тож переживає за нього. Хочемо своїм коштом надрукувати тисячу нових портретів.

На Андріївському узвозі можна купити за 900 грн дерев"яну матрьошку-Януковича. Усередині п"ять менших матрьошок-президентів: Віктор Ющенко, Леонід Кучма, Леонід Кравчук, Михайло Грушевський.

— Ще жодної не продав, — говорить продавець 36-річний Олександр Барінов.

У США з приходом до влади президента Барака Обами його портрет друкували, зокрема, на етикетках гострого соусу. Випустили ляльку-Обаму. Останнім часом рейтинг глава держави знизився, то сувенірів поменшало. Натомість з"явився плакат із колишнім президентом Джорджем Бушем-молодшим і написом: "Іще не скучили за мною?".

Зараз ви читаєте новину «Матрьошки-Януковичі продаються погано». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути