четвер, 21 липня 2011 06:45

Матеріальну допомогу не взяли 12 депутатів

Перед літніми відпустками народним депутатам роздали по 35 тис. грн. Це так звана матеріальна допомога на оздоровлення, яку надають раз на рік. Окремо депутати отримують щомісячну зарплату.

Із 450 нардепів від матеріальної допомоги відмовилися "регіонали" Рінат Ахметов, Василь Горбаль, Юхим Звягільський, Сергій Кий, Сергій Клюєв, Володимир Мальцев, Едуард Прутнік, Георгій Скудар, "нунсівці" Анатолій Гриценко, Арсеній Яценюк та "бютівка" Наталія Королевська.

— Я відмовляюся з першого року перебування в парламенті, — каже 53-річний Анатолій Гриценко. Він нардеп із 2007 року. — Зарплати депутата достатньо порівняно з тим, що отримують наші громадяни. Дехто з депутатів насправді просто не знав процедури нарахування допомоги та відмови — що кожного року треба писати заяву. Приміром, Олександр Третьяков тільки місяць тому написав заяву. Надалі робитиме те саме.

Нардеп-"нунсівка" 29-річна Леся Оробець оголосила на своїй інтернет-сторінці конкурс громадських проектів зі зміцнення сім'ї. 35 тис. грн поділить між п'ятьма переможцями.

— Якщо ці гроші не забрати, то апарат Верховної Ради може використати їх на розкішні ремонти туалетів або зведення житла чиновникам, —пояснює Оробець.

Окрім матдопомоги, депутатові перед відпусткою виплачують зарплату з різними надбавками — ще 35 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Матеріальну допомогу не взяли 12 депутатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути