пʼятниця, 28 вересня 2018 06:10

Марихуана приноситиме доходи більші, ніж зернові

Уряду треба знайти близько 130 млрд грн до кінця року. Скільки Україна щорічно витрачає на обслуговування зовнішнього боргу, не враховуючи погашення.

Шукати гроші, крім як у кишенях Міжнародного валютного фонду, ніде. Та й кредит МВФ — це вихід лише з точки зору миттєвої перспективи. У довгостроковій Україні потрібні фінансові вкладення. Але що ми можемо запропонувати інвестору?

Історія про дешеву й освічену робочу силу неактуальна. По-перше, та масово їде з України працювати за кордон. По-друге, в століття роботизації — вона не є перевагою.

Твердження, що Україна — великий споживчий ринок, теж викликає сумніви. Про науку і технології взагалі говорити не варто.

Лишається наш головний актив — земля і роль світової "житниці". Але навряд чи сільське господарство в класичному вигляді зробить Україну багатою і процвітаючою. Поки що історія таких прикладів не знає.

З другого боку, якщо сільське господарство — наш чи не єдиний потенціал, то давайте проявимо новаторський підхід до його використання. Наприклад, долучимося до виробництва марихуани (наркотична речовина, яку отримують з певного виду рослини коноплі. — ГПУ). 2020 року легальні продажі її у США досягнуть $20 млрд. Ціни на акції великих виробників марихуани зростають по кілька сотень відсотків на рік.

Її ринок набуває важливого значення для виробників алкоголю, пива та газованих напоїв. Як доказ — $5 млрд, які міжнародний алкогольний гігант "Констеллейшн брандс" інвестував у канадського виробника трави "Канопі гровтх". Міжнародна пивна корпорація "Гейнекен" почала виробляти газовану воду з марихуаною в Каліфорнії, де такий бізнес легальний. Певні спроби робить "Кока-Кола". Словом, потенціал величезний. Пов'язаний з марихуаною бізнес набирає обертів.

Чому б Україні не втрутитися в цю справу? Були "житницею", станемо "продавцями чарівних мрій". Відповідні земля і клімат є. Культура і певний досвід з вирощування — також. Інвестори знайдуться. Все сходиться.

Настав час робити нестандартний хід, бо стандартних не залишилося.

Зараз ви читаєте новину «Марихуана приноситиме доходи більші, ніж зернові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути