четвер, 05 липня 2012 00:45

Люди воліють не афішувати свою прихильність до "Батьківщини"

Автор: ФОТО прес-служби Об’єднаної опозиції "Батьківщина"
  Лідери Об’єднаної опозиції під час форуму на Михайлівській площі в Києві. 12 травня 2012 року
Лідери Об’єднаної опозиції під час форуму на Михайлівській площі в Києві. 12 травня 2012 року

Результати соціологічного дослідження, проведеного в червні Центром Разумкова, засвідчили цікаву тенденцію. Частина людей приховують свої політичні симпатії.

Соціологи провели опитування двох видів. Вуличне анонімне показало, що Об'єднана опозиція "Батьківщина" випереджає Партію регіонів на 4%. За неї готові проголосувати 27,9% виборців. Водночас опитування безпосередньо в помешканнях надало перевагу Партії регіонів — за них готові віддати свої голоси 28,3%, а Об'єднану опозицію — 26,2%. Різниця у 2,1% перебуває в межах статистичної похибки.

Парламентська виборча кампанія офіційно ще не почалася, а адміністративний ресурс вже застосовується. Посилюються спроби вплинути на виборців через державні органи, соціальні служби. До агітації на користь провладної партії залучаються вчителі, лікарі. Саме тому люди воліють не афішувати свою прихильність до опозиції, якщо до них звертаються прямо, і виявляються більш щирими, якщо дослідження не вимагає називати своє ім'я та не фіксує місце проживання.

Опитування Центру Разумкова продемонструвало й падіння популярності двох відносно нових політичних проектів — партії "Удар" Віталія Кличка, та партії "Україна — Вперед!" Наталії Королевської. Рейтинг Кличка коливається в межах 9-10%, хоч ще місяць тому доходив майже до 15%, а Наталія Королевська зі своєю політсилою, за даними цього ж дослідження, вже не долає 5% бар'єру.

Не тільки експерти, а й колеги по політичній діяльності закидають Віталієві Кличку відсутність чіткості в його поглядах та зрозумілої програми дій, що й позначилося на рейтингу.

Голова партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко, який вів із лідером "Удару" переговори щодо об'єднання, в одному зі своїх нещодавніх інтерв'ю зазначив, що Кличко уникає критики Януковича та олігархів з його оточення. За словами Гриценка, відомий боксер занадто багато часу проводить за кордоном, саме там знаходиться його бізнес та вчаться його діти.

— Віталієві Кличку треба визначитися з місцем проживання, перевести свій бізнес до України, зрозуміти її і чітко сказати — він в опозиції чи у владі. Тоді за кілька років у нього з'являться обґрунтовані перспективи, а не просто електоральний успіх, пов'язаний із боксерськими, чемпіонськими та іншими факторами, — говорить 53-річний Анатолій Гриценко.

Наталія Королевська сьогодні рекламується найбільше з усіх українських політиків, і своїми роликами викликала обурення серед футбольних уболівальників. Адже її рекламу показували під час трансляцій матчів Євро-2012.

Нагадаємо, що Королевську виключили з "Батьківщини".

— На брехні і зраді неможливо нічого побудувати. Тимошенко вперше за ґратами заплакала, коли дізналася, що Королевська провела з'їзд і очолила партію, — розповіла 59-річна Олександра Кужель, депутат кримського парламенту та лідер руху "Громадянський опір".

Зараз ви читаєте новину «Люди воліють не афішувати свою прихильність до "Батьківщини"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути