Ексклюзиви
четвер, 12 квітня 2012 09:54

"Люди з Партії регіонів володіють 54 мільярдами доларів"

Автор: фото: Тарас Подолян
  У сесійній залі нардеп-”регіонал” Михайло Чечетов піднятою рукою догори показує більшості голосувати за поправки до Кримінального процесуального кодексу. 11 квітня
У сесійній залі нардеп-”регіонал” Михайло Чечетов піднятою рукою догори показує більшості голосувати за поправки до Кримінального процесуального кодексу. 11 квітня

— Генпрокуратура перетворилася на ката України, який виконує замовлення Януковича, — у середу виступає з парламентської трибуни "бютівець" Роман Забзалюк, 51 рік. — У країні безпрєдєл "мажорчиків", чиновничків. А прокуратура їх захищає. Згадаємо хоча б дітей відомих чиновників — Демішкана, Тарана, Рудя, які вбили людей і ходять на свободі. А влада продовжує переслідувати опозицію. Посилюють справи проти Тимошенко, відверто погрожують Турчинову.

Забзалюк обводить поглядом "регіоналів", які сидять на місцях.

— Ви розраховуєте, що на виборах наплодите тушок! — продовжує. — Але українці розумні. Вони знають, що люди з Партії регіонів володіють 54 мільярдами доларів і не голосуватимуть за вас.

Роман Забзалюк іде й сідає на своє місце. Неподалік його крісла скотчем прикріплені два плакати з написами "Зупинимо безумство влади" та "Янукович — замовник. Кілери: Пшонка й Кузьмін".

Третій день поспіль Верховна Рада розглядає законопроект Кримінального процесуального кодексу. У вівторок прийняли 837 поправок із 4 тис. Працювали до 23.30. У середу депутати обговорюють наступні поправки. Кожну — не менше як 3 хв. Роздруківку кодексу мають близько десятка нардепів. Перед голосуванням "регіонали" дивляться на заступника голови фракції Михайла Чечетова. Той підіймає вгору ліву руку, якщо треба голосувати "за". Кожен натискає кнопки за себе та сусідів. Чечетов голосує за себе та відсутнього Анатолія Кінаха.

— Что значит где я есть? Что даже в туалет нельзя выйти? — під час голосування кричить у слухавку мобільного один із депутатів біля курилки. — Я предупредил своего сменщика. Кого — кого? Юра обещал проголосовать за меня.

— Цей кодекс — остання крапка формування з України поліцейської держави, — говорить у кулуарах "бютівець" Сергій Власенко, 45 років. — Більшість не враховує жодної з поправок, що підготувала опозиція. Функції захисників тепер знівельовані. У кримінальних процесах у влади плуталася під ногами одна людина — захисник. Був державний суддя, який працював у спарці з прокурором, державний слідчий, які дуже швидко шили справи. Вони ж не юристи, вони кравці. Вони вміють шити.

За новою поправкою тепер захисником не може бути близький родич чи людина, яка на той час не є адвокатом. У екс-прем'єра Юлії Тимошенко захисниками були донька та чоловік, а в колишнього міністра внутрішніх справ — дружина Ірина.

Син генпрокурора "регіонал" 36-річний Артем Пшонка відмовляється коментувати кодекс.

— Я очень спешу, — говорить та йде з Ради о 12.00.

Депутати ще 3 год. працюють над законопроектом. Приймають 1299 поправок. Замість спікера Володимира Литвина засідання веде перший заступник Адам Мартинюк. Він не оголошує традиційну півгодинну перерву.

— Ви катуєте депутатів третю годину, не даючи їм вийти із зали, — каже автор кількох сотень поправок, "бютівець" Віктор Швець, 58 років.

У цей час до журналістів виходить  віце-спікер Микола Томенко, 47 років.

— Ми зібрали 143 підписи за відставку генпрокурора, а завтра матимемо 150, — говорить. — Хочемо створити прецедент адекватної оцінки за порушення презумпції невинуватості, за хамство до політичних опонентів. Після цього завершаться нічні шоу представників генпрокуратури. А то може бути, що під час чергового телевізійного шоу почуємо звинувачення на адресу того чи іншого з 46 мільйонів українців. Ніби він убив 10 чи 20 людей. Потім скажуть, що переплутали, але пам'ять залишиться.

Зараз ви читаєте новину «"Люди з Партії регіонів володіють 54 мільярдами доларів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути