четвер, 06 вересня 2012 05:15

Людей дезінформують щодо економічних перспектив

Економіка України перебуває в переддефолтному стані. Що може вибухнути глибокою кризою в найближчі місяці, поширила заяву партія "Наша Україна".

— Натомість чиновники говорять про зростання ВВП, якого міжнародні експерти не бачать у жодній розвиненій економіці світу, та обіцяють виконання всіх соціальних та інвестиційних зобов'язань. Людей дезінформують щодо їхніх власних економічних перспектив. Замість закликів до заощадження та реальної економії на державних витратах ми чуємо запевнення в тому, що все прекрасно і далі буде тільки покращення. Як можна говорити про "подолану руїну", коли за попередньої влади зростання ВВП сягало реальних 7,5 відсотка на рік? Треба чесно називати речі своїми іменами: зараз економічне зростання подолали та підірвали перспективи справжнього добробуту українських громадян.

Державний борг зріс до 62,1 мільярда доларів

Міфічний консенсусний прогноз Міністерства економіки та громадських організацій, на якому ґрунтується оптимізм нинішньої влади, є нездійсненним. Існують об'єктивні речі, як зростання дефіциту бюджету на 10 мільярдів гривень за один лише липень. Також зріс державний борг до 62,1 мільярда доларів. При цьому уряд Азарова розглядає позики як єдиний порятунок від кризи. Слід зважити на мільярд гривень заборгованості із зарплати, блокування інвестиційних видатків місцевих бюджетів, інші проблемами. У таких умовах непрофесійно прогнозувати зростання української економіки втричі більше, ніж очікує найпотужніша європейська економіка — Німеччина (1,6% на 2013 рік. — "ГПУ"). Анонсувати ці "великі перемоги", означає обманювати людей із метою здобути їхню підтримку на виборах.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Людей дезінформують щодо економічних перспектив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути