Ексклюзиви
четвер, 27 червня 2019 05:21

Ляшко змусив чиновників у Страсбурзі червоніти

Автор: Осман Карімов
  Лідер Радикальної партії Олег Ляшко виступив на засіданні Парламентської Асамб­леї Ради Європи у Страсбурзі з критикою рішення організації про зняття санкцій з Росії
Лідер Радикальної партії Олег Ляшко виступив на засіданні Парламентської Асамб­леї Ради Європи у Страсбурзі з критикою рішення організації про зняття санкцій з Росії

Тріумфальне повернення російської делегації до ПАРЄ — це провина не лише продажних європейських політиків, які проміняли принципи на гроші, а й українського президента. Він нічого не зробив, аби не допустити російського реваншу. Так вважає народний депутат, лідер парламентської фракції Радикальної партії Олег Ляшко.

У Страсбурзі Олег Ляшко не вперше змушує європейських депутатів червоніти за їхні дії. І відкриває світу очі на те, що за чемними обличчями поважних чиновників ховається маска продажних прихвоснів Кремля.

Для 118 членів Парламентської асамблеї Ради Європи життя 13 тис. убитих росіянами українців виявилися менш важливими за 60 млн євро членських внесків, які організація недоотримала через вилучення російської делегації. Про це Олег Ляшко нагадав європейським колегам у Страсбурзі, які проголосували за зняття санкцій з РФ. Хоч Росія не виконала жодної із семи резолюцій ПАРЄ, не звільнила українських заручників та окуповані території Криму і Донбасу.

— Ви втратили совість. Кожному з вас нехай буде соромно дивитися у дзеркало, коли будете вранці чистити зуби, соромно буде дивитися в очі дітям, коли ви їх навчатимете моралі й демократії. І не приїжджайте в Україну та не розповідайте про те, як ви хочете нам допомогти. Українці проливають кров, а ви — продаєте принципи, на яких створювалася організація. Замість того, щоб обмежити чиновницькі апетити, скоротити чисельність організації, ви хочете, щоб Росія заплатила внесок. Ви або сліпі, шановні колеги, або дурні, або продажні, бо не бачите очевидного: політикою умиротворення агресора не можна зупинити, а навпаки тільки розпалити його апетити, — наголосив Ляшко.

Рішенням про зняття санкцій, каже політик, ПАРЄ себе поховала. Тож він вважає, що за нинішніх обставин Україна має покинути цю інституцію.

Ляшко каже, у новому парламенті ще затятіше протидіятиме російському реваншу. Ухвалювати закони, які зроблять сильнішими українську армію й економіку, щоб не чекати допомоги.

— Я звертаюся до українського парламенту — ухвалити рішення вийти з ПАРЄ. Сьогодні вона втратила здатність представляти і захищати інтереси українців. Ми повернемося сюди після перемоги. Обов'язково повернемося, я в це вірю. Так само як і вірю в перемогу України, — зазначив народний депутат.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко змусив чиновників у Страсбурзі червоніти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути