четвер, 09 серпня 2012 06:15

Ляшко прийшов на з'їзд партії з вилами

Автор: фото: Тарас Подолян
  Нардеп Олег Ляшко разом із донькою Владиславою та її матір’ю Росітою у парку Шевченка в Києві перед початком з’їзду Радикальної партії. 7 серпня
Нардеп Олег Ляшко разом із донькою Владиславою та її матір’ю Росітою у парку Шевченка в Києві перед початком з’їзду Радикальної партії. 7 серпня

Позафракційний нардеп 39-річний Олег Ляшко високо піднімає вила. У вівторок увечері прямує до пам'ятника Шевченку в Києві. Тут просто неба має відбутися з'їзд Радикальної партії Олега Ляшка.

Його оточують 10 делегатів з'їзду. Фотографуються. Поруч — телеведуча та цивільна дружина екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка Наталія Розинська.

— Наталя, іди сфотографуємося, — кличе Розинську. Вона в червоному діловому костюмі з білою квіткою на грудях, нафарбована яскраво-червоною помадою. Стає біля Ляшка. Він обнімає її за талію, дає в руки вила. — Потримайся за вила. Їх мені дав фермер Микола Лоза із Борзни на Чернігівщині.

Сцену облаштовано біля підніжжя пам'ятника. Вздовж алеї розставлені стільці для гостей. Близько 300 делегатів з'їзду встають і вітають її оплесками.

— Ля-шко!— скандують далі.

— Ук-ра-ї-на! — починає вигукувати хтось, але підтримують мляво і галас вщухає.

До Ляшка підходить мати його доньки Владислави Росіта. Говорили, що саме вона стане першим номером у списку його партії. Поруч — донька.

— Оце моя сім'я радикальна, — каже він, обнімає доньку, — Готова до з'їзду Радикальної партії? На, потримайся за батькову зброю. Тільки обережно.

Простягає вила доньці. Та з ними фотографується й віддає батькові.

Ляшко йде на сцену. Піднімає вила догори. Лунає козацький гімн. Люди хвилину аплодують.

— Це не просто вила. Це вила, які ще вчора були у гною, — голосно каже в мікрофон. — Азаров, хай йому грець у печінку з його "кровосісями", рекомендував людям брати лопати і йти працювати. Ми їм дамо не лопати, а вила. Ми не дамо Партії регіонів отримати більшість у парламенті. Якщо ця партія сфальсифікує вибори, ми винесемо їх на селянських вилах.

— Да! Браво! — чується серед людей. Лунають оплески.

Представляє кандидатів у депутати від партії.

— Ви подивіться, відбулися усі ці понтові з'їзди. Оголошують: там — Шевченко, там — Кличко, там — Повалій, там ще якийсь чорт лисий. Вони за кого завгодно будуть агітувати. Але хто з них пам'ятає про простих людей? Я пропоную список, що складається з людей із народу. Я їх знайшов випадково. Побачив, зупинився і привів сюди.

Ляшко запрошує на сцену перший номер списку — провідника зі Знам'янки на Кіровоградщині Оксану Шевченко. Вона — мати п'ятьох дітей і зараз у декреті. Виходить із 3-річним хлопчиком на руках.

— Якби я не подарував Оксані корову, їй би не було чого їсти. Ну що там корова, розтелилася? — питає Ляшко в жінки. — Якщо буде бичок, то назвем його Вітькой.

Та відказує, що розтелитися має у вересні. Люди сміються.

Другий номер у списку — заступник Ляшка по партії Андрій Лозовий, третій — вагітна Ксенія Сапунова, четвертий  — переможець конкурсу "Голос країни" Іван Ганзера, п'ятий — мер міста Щорс на Чернігівщині Роман Зуб.

З'їзд ухвалює 197 кандидатів у партійному списку та 30 кандидатів по мажоритарних округах. Ляшко балотуватиметься по №208 на Чернігівщині.

— Я йду по мажоритарному округу, щоб показати, що не боюся виборів. Оці так звані лідери і влади, і опозиції мали б піти на мажоритарні округи. Хай би за Тігіпка чи Азарова, чи Яценюка та Турчинова проголосували б люди.

Ляшко говорить, що по мажоритарці збирається провести в Раду десяток людей, а за списками — близько 20 чоловік.

З'їзд триває 2 год. Наприкінці до Ляшка підходить донька й дарує великий букет червоних троянд. Він її обнімає. В одній руці тримає квіти, в другій — вила. Співають гімн України.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко прийшов на з'їзд партії з вилами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути