четвер, 06 жовтня 2011 11:02

Ляшко передавав народного гарбуза "ненависній владі"
7

Народний депутат Олег Ляшко приніс у залу Верховної Ради гарбуз для урядовців. ”Регіонал” Ярослав Сухий сказав, що такі дії не сприяють пошуку компромісу
Фото: фото: Сергій Старостенко

У середу вранці позафракційний депутат 38-річний Олег Ляшко заходить до сесійної зали з гнилим бубнявим помаранчевим гарбузом. Кладе його на своє робоче місце у секторі "бютівців". Депутати сміються. Ляшко з гарбузом прямує до трибуни.

— Люди попросили передати його урядовцям, — пояснює. — За українською традицією дівчата вручають гарбуза нелюбому нареченому. Я сподіваюся, що представник уряду внесе цього гарбуза до прем'єрського кабінету. Гляньте, який він гнилий. Люди владу не просто не люблять, а ненавидять. Сьогодні вони передають гарбуз, а завтра прийдуть із вилами.

Ляшко ставить гарбуз на місце в урядовій ложі, де зазвичай сидить прем'єр.

— Треба було, щоб дівчина вручала, бо якось нетрадиційно вийшло, — усміхається "бютівець" Володимир Яворівський, 68 років.

Депутати аплодують, кілька хвилин голосно сміються. Спікер Володимир Литвин натискає кнопку дзвінка.

— То він із мужиками в палатках ночує під Верховною Радою, то як капризна наречена гарбуза сюди приніс, — включає мікрофон "регіонал" 60-річний Ярослав Сухий і киває на Ляшка. — Це не методи пошуку компромісу.

"Нунсівець" Юрій Кармазін щось викрикує з місця. Розмахує руками.

— Не кричи, бо гланди видно, — підвищує голос Сухий.

Депутати вносять до порядку денного президентський законопроект про гуманізацію відповідальності за економічні правопорушення. Це підтримують 263 нардепи. Домовляються розглянути законопроект у четвер.

Литвин пропонує обговорити чотири опозиційні проекти законів про декриміналізацію зловживання службовим становищем. За це судять Юлію Тимошенко та Юрія Луценка.

— Справи Тимошенко й Луценка розсипаються в пух і прах, — виголошує з трибуни лідер фракції "БЮТ-Батьківщина" Іван Кириленко, 55 років. — Тимошенко звинувачують, що вона на посаді формувала свій позитивний імідж. А хто приходить у владу формувати імідж придурка?

Опозиційні законопроекти не включають до порядку денного.

— Ганьба! — кричать "нунсівці" та "бютівці".

Депутати з меншості збираються біля трибуни. Іван Кириленко робить заяву:

— Справа Тимошенко у суді розвалилася. І неминучий саме виправдувальний вирок, який ще може врятувати ситуацію в державі — репутацію її, реноме судової системи.

"Президент остаточно не визначився"

Ще залишається шанс на декриміналізацію статті "перевищення службових повноважень", за якою судять Юлію Тимошенко, вважає політолог 52-річний Володимир Фесенко:

— Навіть Володимир Литвин пропонує додати її до президентського законопроекту. Але Андрій Портнов з Адміністрації президента і "регіонали"виступили з цього приводу критично. Це свідчить, що президент остаточно не визначився. Він у складній ситуації, бо є тиск із боку Європи. Важливо пам'ятати, що декриміналізація статті не означає позбавлення Тимошенко відповідальності. Є ситуація з відшкодуванням збитків. Яким чином вона буде компенсувати півтора мільярда гривень? Якщо компенсації не буде, виникає загроза тюремного ув'язнення.

 

Зараз ви читаєте новину «Ляшко передавав народного гарбуза "ненависній владі" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути