пʼятниця, 14 вересня 2018 06:00

Ляшка можуть позбавити недоторканності

Автор: www.facebbok.com
  Лідер Радикальної партії Олег Ляшко з дружиною Росітою Сайранен вітаються з виконувачем обов’язків ректора Національної музичної академії імені Петра Чайковського Анатолієм Бровієм. Жінка одягнена в плаття-халат італійського бренду ”Дольче і Габана” колекції 2017 року. Сукня з натурального шовку. Подібна в онлайн-магазині коштує $3845–108 429 грн
Лідер Радикальної партії Олег Ляшко з дружиною Росітою Сайранен вітаються з виконувачем обов’язків ректора Національної музичної академії імені Петра Чайковського Анатолієм Бровієм. Жінка одягнена в плаття-халат італійського бренду ”Дольче і Габана” колекції 2017 року. Сукня з натурального шовку. Подібна в онлайн-магазині коштує $3845–108 429 грн

Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро готують подання про зняття депутатської недоторканності з лідера Радикальної партії 45-річного Олега Ляшка. Таку інформацію 11 вересня опублікував сайт "Українські новини" з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Депутата підозрюють в отриманні хабара, підробці документів, незаконному збагаченні та наданні недостовірних даних у декларації. Торік у жовтні він повідомив, що виграв у лотерею 571 тис. грн. Також підозрюють, що підробив підпис соратниці по партії, яка нібито купила в нього авто за 2,2 млн грн. Так намагався легалізувати доходи.

Олег Ляшко мешкає в будинку за 15 млн грн у Козині Обухівського району під Києвом. На банківських рахунках має 24,4 млн грн. Ще 16,5 млн тримає готівкою. У дружини Росіти — 1,92 млн грн. Лідер "радикалів" задекларував квартиру в столиці та вісім земельних ділянок. Родина має два автомобілі "Тойота" й один "Мерседес-бенц".

"Порошенко дає вказівки фальсифікувати проти мене звинувачення. Я живу чесно і не порушую закон", — написав у "Фейсбуку" Ляшко.

— На справу впливають майбутні вибори, — говорить політолог 30-річний Микола Давидюк.

— Ляшко не єдиний, хто не може пояснити походження своєї власності. Є й вагоміші корупціонери. В "Опозиційному блоці" їх кілька. Той же Юрій Бойко зі своїми "вишками" (державна компанія "Чорноморнафтогаз" 2011-го придбала дві бурові установки по $400 млн. Підставні фірми завищили їхню вартість на $150 млн і $180 млн. На той час Юрій Бойко був міністром палива й енергетики. — ГПУ).

— Це нагадування Ляшкові, що він має зобов'язання — бути зручним політичним партнером для Порошенка. Його смикають за повідок. Щоб не забувався і чітко їхав по рейках, — каже політолог 62-річний Олександр Кочетков.

— На будь-якого народного депутата можна знайти зачіпку, щоб притягнути до відповідальності. Головний "радикал" теж не святий. Влада маніпулює цим, щоб продавити необхідні рішення. На жаль, антикорупційна система також є її елементом. Вона шукає ці зачіпки, а не саджає злочинців. САП і НАБУ займаються спортивною риболовлею — спіймали і відпустили.

Зараз ви читаєте новину «Ляшка можуть позбавити недоторканності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути