середа, 19 травня 2010 09:48

Львівська облрада провалила голосування за недовіру губернатору

Автор: фото: Маркіян ЛИСЕНКО
  18 травня. Львівська облрада. Студент Львівської політехніки Олександр Тарасенко  показує квиток, який виготовили, аби відправити свого губернатора Василя Горбаля у Севастополь. Бо його картка, як депутата-”регіонала” проголосувала за продовження терміну
18 травня. Львівська облрада. Студент Львівської політехніки Олександр Тарасенко показує квиток, який виготовили, аби відправити свого губернатора Василя Горбаля у Севастополь. Бо його картка, як депутата-”регіонала” проголосувала за продовження терміну

У вівторок під стінами Львівської обласної ради 50 "свободівців" установили 2-метрову картонну колону, обмотану ланцюгом. Люди стоять і слухають радіотрансляцію сесії, де обговорюють питання недовіри губернатору Василеві Горбалю. Люди кажуть: того, хто проголосує за нього, прив"яжуть до "стовпа ганьби".

Хлопець у тільнику та безкозирці збирає пожертви на квиток Горбалю до Севастополя. Люди кидають по 1–2 грн. Зібрали 102 грн.

— Якраз вистачить в один бік. Квиток і тільняшку передам губернаторові особисто, — каже депутатка Ірина Сех, 39 років.

За кілька хвилин кладе намальований на картонці "квиток" на стіл президії перед головою облдержадміністрації Горбалем. Депутати аплодують. Той невдоволено відсуває подарунок.

— Портрети депутатів Верховної Ради, які голосували за харківські угоди, а серед них і наш губернатор, треба печатати на презервативах. Аби більше такі не народжувалися, — кричить із трибуни в залі обласної ради "бютівець" 63-річний Остап Федоришин.

— Горбалю треба дати час. Ми вже колись бездумно пішли за Ющенком і пошкодували, — зауважує 56-річна Лариса Федорів із Української народної партії.

— Мабуть, депутатам вашої партії вже пообіцяли місця в адміністрації або бізнес на Львівщині, — вигукує лідер "Свободи" Олег Тягнибок, 41 рік.

Депутати сперечаються 2 год.

— Сам заяви на звільнення не напишу. Та якщо й висловлять недовіру, це не означатиме, що я повинен устати й піти. У законі такого не прописано. Буду далі працювати, як цього бажає президент, — каже Василь Горбаль, 39 років.

Голова облради Мирослав Сеник оголошує таємне голосування. До зали заносять прозору урну. Депутати по черзі вкидають бюлетені. Голосування триває близько 40 хв.

За недовіру висловилися 58 з 120 депутатів облради. Для прийняття рішення забракло трьох голосів.

Зараз ви читаєте новину «Львівська облрада провалила голосування за недовіру губернатору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути