Ексклюзиви
четвер, 20 грудня 2012 06:30

Луценку зроблять операцію

Комісія із 11 лікарів оглянула засудженого екс-міністра внутрішніх справ 48-річного Юрія Луценка. До її складу ввійшли медики, яких порекомендувала дружина ув'язненого.

— Вони сказали, що операцію треба зробити протягом півроку, тобто не терміново, — каже 38-річна Лариса Сарган, прес-секретар Ірини Луценко. — Лікарі визначили причину болю, який його турбував останнім часом. Це не тільки поліпи, які були виявлені в обласній лікарні, а й інші захворювання. Їх ми не можемо називати як з етичних, так і з медичних міркувань.

За висновками комісії, стан Луценка задовільний, кажуть у Державній пенітенціарній службі. Рекомендують дієтотерапію й лабораторне обстеження.

Луценко почувається погано, стверджує Сарган:

— Щоб зробити операцію, Луценка треба вивезти з колонії. Лікарі кажуть: бажано, щоб це була спеціалізована клініка. Йому потрібне додаткове медичне спостереження і після операції.

Раніше лікарі Чернігівської обласної лікарні радили засудженому операцію з видалення поліпа із кишки. Дружина екс-міністра у цьому сумнівалася, тож звернулася по консультацію до київських медиків.

— У неволі його фактично не лікують по 20-30 днів, — розказує 48-річна Ірина Луценко. — У колонії навіть зеленки не вистачало, доки ми не залучили уповноваженого з прав людини. Операція нескладна, але її наслідки можуть бути непередбачувані.

Протягом дворічного перебування у в'язниці в Луценка діагностували цукровий діабет, вегетосудинну дистонію, хронічний панкреатит, жирову хворобу печінки, хронічний гастрит, доброякісну пухлину правої нирки.

Зараз ви читаєте новину «Луценку зроблять операцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути