вівторок, 14 серпня 2012 05:30

Луценку оголосять другий вирок 17 серпня

Автор: малюнок: Володимир Казаневський
 

Четверо конвоїрів заводять до зали столичного Печерського райсуду екс-міністра внутрішніх справ 47-річного Юрія Луценка. Слідом заходять іще двоє підсудних. Це колишні працівники департаменту кримінального розшуку Міністерства внутрішніх справ — Олег Павлєнов та Володимир Тарасенко. Їх трьох звинувачують у службовій недбалості під час організації стеження за Валентином Давиденком — водієм колишнього заступника голови Служби безпеки Володимира Сацюка.

О 8.15 п'ятниці суддя Анна Медушевська зачитує телеграму від потерпілого. Давиденко пише, що не має претензій до підсудних і просить не викликати його на судові засідання.

— Тому суд переходить до стадії дебатів, — каже Медушевська.

— Ви порушуєте Конституцію, — кричить із першого ряду депутат-"нунсівець" 54-річний Юрій Кармазін. Піднімає над головою невеликий том Основного закону. Так тримає майже все засідання.

— Я наполягаю, аби ви допустили до зали фото- і телекамери, — підхоплюється з лави Луценко. — Стадія судового слідства завершилася. Вони мають право знімати. Якщо не допустите, я залишаю за собою право коментувати цих недоумків (прокурорів. — "ГПУ"). Вони вже п'ють пігулки і запивають водою. Готують пальці для есемесок Кузьміну.

— Зараз не стадія клопотань, сідайте, — відмахується суддя.

— Завдяки вам я вже насидівся, — підвищує голос екс-міністр. — Якщо ви вирішили перетворити судовий процес на шоу, то в моїй особі знайшли гарного партнера. Я маю право коментувати весь цей цирк.

Медушевська надає слово прокурору Дмитрові Лобаню. Той 20 хв. зачитує обвинувальний висновок. Просить засудити підсудних до 2,5 року обмеження волі.

— Нас випробують якраз до кінця строку Януковича. Танцюй балет, Лобань, — червоніє Луценко.

Прокурор Віктор Клименко підтримує колегу.

— Лобань — не труси, щоб його підтримувати. Ти аргументи скажи, — перебиває його екс-урядовець.

Підводиться адвокат Тарасенка — Станіслав Серга:

— Звинувачення у справі є хибними та абсурдними. Там немає потерпілого. Написано, що порушуються права певних осіб. Кого вони мали на увазі — незрозуміло.

Після виступу просить Медушевську відпустити його із засідання через участь у іншій справі.

— Прошу після оголошення мого останнього слова і мене відпустити додому, — вигукує Луценко.

3 год. виступають захисники підсудних. Просять суд виправдати тих. Останнім говорить колишній міністр:

— У цьому суді не здобуто жодного доказу проти мене. Давайте нікого не дурити — це тупе політичне замовлення Януковича. Це фарс із заздалегідь підготовленим вироком. Цей успіх розправи наді мною — ненадовго. Я доведу в Європейському суді, що суд був несправедливий.

Суддя йде до нарадчої кімнати. Вирок має оголосити 17 серпня.

10

політичних партій зареєстрував Центрвиборчком для участі в парламентських виборах 28 жовтня. Це КПУ, Ліберальна партія, "Україна — Вперед!", Партія регіонів, "Батьківщина", "Громада", "Свобода", "Зелені", "Нова політика" та "Удар". Останніми 11 серпня віднесли свої папери члени Радикальної партії Олега Ляшка. Раніше не змогли цього зробити через те, що у їхнього лідера вкрали портфель зі списком та іншими документами. У п'ятницю вранці його до приймальні нардепа приніс двірник.

Партія "Демократичний альянс" не зможе позмагатися на виборах. Її члени зібрали 491 тис. грн за необхідних 2,2 млн.

Від кандидатів-мажоритарників надійшли 3075 пакетів документів. Поки що зареєстровані трохи більше двох тисяч. Розглядати всі документи завершать 17 серпня.

 

Зараз ви читаєте новину «Луценку оголосять другий вирок 17 серпня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути