Ексклюзиви
четвер, 26 травня 2011 05:00

Луценкові у слідчому ізоляторі не дають ліків

Екс-міністр внутрішніх справ 46-річний Юрій Луценко знепритомнів у камері слідчого ізолятора, коли у вівторок уночі намагався встати з ліжка. Це сталося через загострення хвороб унаслідок 30-денного голодування. Припинив його 23 травня.

— Лікарі говорять, що вихід із тривалого голодування повинен проходити в медичних умовах, — каже прес-секретар "Народної самооборони" 38-річна Лариса Сарган. — Інакше в Юрія Віталійовича може відмовити підшлункова залоза. Але тиск йому не вимірювали, аналізів не робили. У медчастині СІЗО кажуть, у них немає необхідних препаратів. Є проблеми і з харчуванням. Юрій Віталійович повинен їсти розведену водою вівсяну кашу. Але в нього поки що не виходить. Тому він тільки п'є воду. Його жінка Ірина отримала дозвіл на щоденне відвідування. Уже в середу вона передасть йому необхідні ліки — найперше амінокислоти, якими прокапають Луценка. Препарати, що їх не знайшлося у СІЗО, не є дорогими. Також передасть йому їжу — каші для заварювання та свіжовижатий морквяний сік. Ліки й харчі Ірина Луценко носитиме щодня.

Водночас у Державній пенітенціарній службі стверджують — Луценкові надають необхідну медичну допомогу. І що нібито у вівторок він з'їв приблизно 300 г гречки й вівсянки.

Зараз ви читаєте новину «Луценкові у слідчому ізоляторі не дають ліків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути