Ексклюзиви
четвер, 19 липня 2007 19:09

Луценкові олігархи не потрібні

Учорашня прес-конференція Юрія Луценка проходила в Українському домі. На вході стоять два охоронці. Один пояснює іншому, яка символіка блоку "Наша Україна"—"Народна самооборона". Він піднімає вгору руку, склавши її в кулак.

— А знизу підкова, — додає.

Луценко запізнюється на 10 хв. Біля місця, на яке він сідає, стоять прапорці "Нашої України" та "Народної самооборони".

— Блок "Наша Україна"—"Народна самооборона" має намір організувати збір підписів за скасування депутатської недоторканності, — заявляє Луценко. — Депутатська недоторканність — це вершина айсберга. Але для того, щоб іти далі, ми маємо розпочати із себе.

Розповідає, що блок ініціює створення національного антикорупційного бюро, яке буде займатися кримінальним переслідуванням високопосадовців, у діяльності яких виявлено ознаки корупції. Луценко вважає, що за допомогою цієї організації до відповідальності мають притягуватися чиновники від прем"єр-міністра до голови районної адміністрації, а також судді.

— Ключ до цієї проблеми — це скасування депутатської недоторканності як основи кримінальної корупційної культури нинішнього чиновництва в нашій країні, — наголошує.

Після цього лідер НУНС запевняє, що спонсори "Нашої України"—"Народної самооборони" не матимуть ніяких привілеїв у блоці.

— Ми не маємо необхідності залучати олігархів, — каже. — Адже виборчий фонд "Народної самооборони" вже сформований. Його фінансуватиме Давид Жванія. Так само й "Наша Україна" вже сформувала виборчий фонд.

Луценко стверджує, що всі кошти відкриті, а також оподатковані.

На завершення прес-конференції розповідає про відпочинок із сім"єю на грецькому острові Крит.

— У мене є принцип — щороку відпочивати влітку та взимку з рідними. Минулого року моя дружина задекларувала офіційний дохід у п"ятсот тисяч гривень. Якщо приплюсувати до того близько двохсот тисяч мого особистого доходу, то я собі міг дозволити відпочинок на Криті в санаторії, — усміхається і додає: — Тим більше, що це рівно на тридцять відсотків дешевше, ніж відпочинок у будь-якому серйозному санаторії Криму.

Зараз ви читаєте новину «Луценкові олігархи не потрібні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути