середа, 13 травня 2009 18:15

Луценко передумав іти у відставку

Автор: фото: УНІАН
  Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко п’є шампанське після підсумкової прес-конференції президента Віктора Ющенка у Києві 27 грудня 2007 року
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко п’є шампанське після підсумкової прес-конференції президента Віктора Ющенка у Києві 27 грудня 2007 року

12 травня міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, 44 роки, подав заяву про звільнення. А вчора на зустрічі з депутатами фракції "Нашої України — Народної самооборони" заявив, що у Верховній Раді не назбирається необхідних для підтримки його заяви голосів.

— Я вважаю, що виходом із ситуації є створення спеціальної слідчої комісії, якій би дали пояснення всі члени делегації та дипломатичні представники України, — сказав Луценко.

Усе це — продовження скандалу в аеропорту Франкфурта-на-Майні. Німецька преса розповіла, що Луценко був п"яний, бився з поліцейськими і називав їх "нацистськими свинями".

Досі ніяк не відреагувала на історію з міністром прем"єр Юлія Тимошенко. Водночас президент Віктор Ющенко підтримав його позавчорашню заяву про відставку.

— Ми послухали міністра й обговорили три варіанти виходу із ситуації, — розповідає "ГПУ" учасник зустрічі Луценка і фракції НУ-НС Тарас Стецьків, 44 роки. — Перший — створення слідчої комісії, другий — розглянути в парламенті його заяву про відставку, третій — дочекатися офіційної позиції Кабінету Міністрів. Остаточного рішення не ухвалили. Вирішили почекати до отримання інформації від уряду, МЗС і з Німеччини.

Колишній народний депутат Степан Хмара, 71 рік, вважає, що подання на звільнення Луценка має зробити прем"єр-міністр Юлія Тимошенко. Хоча, на його думку, фракція БЮТу за це не голосуватиме.

— Такі урядовці, як Луценко чи Тимошенко, звикли брехати на кожному кроці — нахабно, цинічно, — каже він. — У них ніяких національних і державних інтересів ніколи не було і немає, так само й моралі, честі, гідності. Луценко наносить колосальний удар по репутації держави. Я йому не дивуюся — дивуюся депутатам, які без сорому і честі починають його захищати.

На думку Хмари, Юрія Луценка взагалі не можна було призначати міністром. А за діяльність на цій посаді його мали неодноразово притягнути до кримінальної відповідальності. Скажімо, торік у жовтні Луценко безпідставно заявляв, що йому відомо про підготовку Секретаріатом президента провокації під назвою "Триста спартанців" по дестабілізації ситуації в Криму.

— А потім його хлопці кидають гранати в хату абсолютно безневинним людям. І він не йде у відставку. Де ще таке може бути? — обурюється Степан Хмара. — Хіба поважатимуть таку владу?

Фракція Партії регіонів продовжувала вчора блокувати Верховну Раду. На думку народного депутата-"регіонала" Олександра Єфремова, 54 роки, це припиниться тільки після ухвалення рішення про відставку міністра внутрішніх справ.

— Із мого погляду, питання сьогодні стоїть навіть не про Луценка. Сьогодні проходить іспит на зрілість Тимошенко, — заявив Єфремов.

Зараз ви читаєте новину «Луценко передумав іти у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути