Ексклюзиви
вівторок, 27 березня 2018 07:40

Луценко не доводить до вироку нічого

Автор: REUTERS
  Народний депутат Надія Савченко прощається з матір’ю Марією Іванівною на площі біля Верховної Ради 22 березня. Тут зібралися прихильники Надії та люди, які вимагають її арешту. За 30 хвилин Савченко затримають правоохоронці
Народний депутат Надія Савченко прощається з матір’ю Марією Іванівною на площі біля Верховної Ради 22 березня. Тут зібралися прихильники Надії та люди, які вимагають її арешту. За 30 хвилин Савченко затримають правоохоронці

Вирок або відставка — це має бути гасло всіх тих, кому не байдуже, що буде з Україною. Озвучені генпрокурором Юрієм Луценком обвинувачення Надії Савченко — дуже серйозні. Але не всі звернули увагу на одну деталь. Луценко казав про перевірку психічного стану. Схоже, що замість суду нам можуть "парити" ідею про "банду психів", яка нівелюватиме саму природу обвинувачення.

Генпрокуратура часів Луценка не доводить до вироку нічого. За гучними обвинуваченнями Саакашвілі у спробі державного перевороту слідувала тиха депортація. Тепер справа не має перспектив. Ще один цікавий приклад — звинувачення Януковича в державній зраді. Луценко називав його "справою сторіччя" та обіцяв вирок до 24 серпня 2017 року. Здивувало, що обрали саме тему зради, а не розстріли на Майдані чи економіку. Те, де докази в Україні. На амбразуру кинули молодих прокурорів військової прокуратури, які не змогли тягатися з адвокатськими зубрами. Останні ефективно "травили" свідків обвинувачення. Поступово справа, яка була топ-темою, відійшла на другий план. А до вироку ще далеко.

Справа Савченко не вирішиться без присутності фігуранта. Вона не мовчатиме. Буде піаритися на темах, які знаходитимуть жвавий виклик у виборців, для яких картина палаючої Верховної Ради — світла мрія. Може не стримувати себе у свідченнях щодо власних політичних і не тільки зв'язків.

Всі ми повинні вимагати суду над нею. Інакше Україна перетвориться на несмішний цирк без натяку на порядок. Вона, мабуть, готова сказати все і про всіх. І ці "всі" можуть бути досить впливовими людьми. Адже Генпрокуратура поки що не дала відповіді на ключове питання — хто міг бути спонсором перевороту? Той, кого не можна називати? А якщо прізвище все-таки пролунає?

Відправити "у дурку" Савченко простіше. Але всі, хто її бачив хоч по телевізору, розуміють — психічно хворою її не назвеш. Друзі, якщо ви все це почали — давайте суд. Давайте докази. Давайте вирок. Або йдіть у відставку за дискредитацію держави та правосуддя.

Зараз ви читаєте новину «Луценко не доводить до вироку нічого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути