четвер, 14 червня 2012 05:30

Луценко назвав прокурорів "недоумками"

У середу вранці Печерський райсуд продовжив засідання у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Його звинувачують у незаконній організації стеження за Валентином Давиденком, водієм екс- заступника голови Служби безпеки Володимира Сацюка, в рамках кримінальної справи про отруєння Віктора Ющенка.

Адвокат підсудного Ігор Фомін заявляє відвід судді Анні Медушевській. Мовляв, у неї давно заготовлений вирок Луценкові. Суддя йде до нарадчої кімнати. За 30 хв. відмовляє і продовжує засідання. Прокурори зачитують обвинувальний висновок. Екс-міністрові та захисту його не дали.

— Якщо я не маю право ні отримати звинувачення, ні допитати потерпілого, ні подати клопотання, то позбавте мене необхідності сюди їздити, — підхоплюється з лави 47-річний Юрій Луценко. — Одразу читайте вирок і не робіть вигляд, що ви суддя. Я розумію, які ви мені статтю і строк інкримінуєте (до 10 років. — "ГПУ"), але який закон я порушив? Скажіть! Я не визнаю вини. Визнаю лише, що є опонентом президента Януковича, а ви з прокурорами за це мене намагаєтеся посадити.

Медушевська не реагує. Починає зачитувати свідчення Давиденка, бо той відсутній. Адвокати просять перенести засідання, аби він з'явився. Суддя відмовляє.

— Якщо ми будемо йти за логікою недоумків із прокуратури і зачитувати те, що вони написали в своєму генеральному могильнику, то навіщо нам Кримінально-процесуальний кодекс? Суд зачитує і відправляє мене в Биківню. Розстріляли — і немає проблем.

У залі — підсудні колишні працівники департаменту оперативної служби МВС Володимир Тарасенко та Олег Павленов. Із Луценком вони проходять у справі. Провини в повному обсязі не визнають.

Екс-міністр перебуває за ґратами 537-й день.

Зараз ви читаєте новину «Луценко назвав прокурорів "недоумками"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути