четвер, 12 травня 2011 08:28

Луценка перевезли в лікарню

Автор: фото з сайта www.pravda.com.ua
  У столичну лікарню швидкої допомоги Юрія Луценка привезли під конвоєм із десяти спецназівців у масках
У столичну лікарню швидкої допомоги Юрія Луценка привезли під конвоєм із десяти спецназівців у масках

Екс-міністра внутрішніх справ 46-річного Юрія Луценка перевезли зі слідчого ізолятора в Київську лікарню швидкої допомоги. Він потрапив у відділення гострих отруєнь, бо там є палати із заґратованими вікнами.

У Луценка погіршилося здоров'я через голодування — падав тиск, з'явився цукровий діабет, висип на шкірі, втрата ваги — 20 кг. Голодування він оголосив 22 квітня, протестуючи проти рішення утримувати його в СІЗО до 26 травня.

Черговий лікар Григорій Панчак повідомив, що екс-міністра обстежили і призначили курс лікування: вводитимуть ліки від інтоксикації та препарати, що стимулюватимуть серцево-судинну систему.

— Стан його відносно задовільний, тиск 100 на 70. Думаю, тиждень повинен пробути в нас, — каже Панчак.

Колишнього міністра під наглядом десятка охоронців помістили у стаціонар. Рідні про це дізналися від журналістів. Їх до Луценка не пустили. Не дали побачитися із затриманим і нардепам від "Народної самооборони", яку очолює екс-міністр.

— Він лежить на другому поверсі, — говорить народний депутат 45-річний Юрій Гримчак. — До нього нікого не пускають. Там міні-СІЗО. Луценко під охороною. Йому ставлять підтримуючі крапельниці.

— Лікар визнав, що Юрій Віталійович схуд, має ознаки токсичного отруєння через голодування і погіршення стану шлунка, — каже адвокат 51-річний Ігор Фомін. — Ще тиждень він має пробути в лікарні. Чи справді так буде? Ми не можемо довіряти. Бо за кілька годин до його перевезення ми з Луценком зустрічалися і ніякої інформації про це не мали. Є два варіанти. Перший: якісь аналізи показали погіршення його здоров'я. Другий: щоб обстежувати і контролювати здоров'я Луценка, бо устаткування у СІЗО не дають такої можливості.

Водночас столична прокуратура поширила заяву: "Стан здоров'я Луценка на ранок середи задовільний. Тахікардії немає, артеріальний тиск 110 на 70, ацетон слабопозитивний. Задовольнили прохання Луценка щодо доставки йому в палату телевізора та книжок".

Зараз ви читаєте новину «Луценка перевезли в лікарню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути