вівторок, 27 березня 2012 05:15

"Луценка можуть випустити в залі Апеляційного суду"

27 березня минає місяць, як київський Печерський райсуд засудив екс-міністра внутрішніх справ 47-річного Юрія Луценка до чотирьох років позбавлення волі. Його адвокати подали скарги на вирок до Апеляційного суду столиці. Дату розгляду апеляції поки що не призначили. Це має відбутися у квітні, кажуть захисники.

У Київському управлінні Держпенітенціарної служби говорять, якщо апеляцію не задовольнять, то Луценка можуть етапувати до Менської колонії Чернігівської області на травневі свята. Там на два-три тижні помістять у зону карантину. Адміністрація колонії роз'яснить правила поведінки, познайомить із режимом. З ним почнуть працювати психологи, щоб визначити характер і вирішити, куди його краще поселити.

Поки що рано говорити, коли і куди можуть етапувати колишнього міністра, вважає його адвокат 52-річний Ігор Фомін:

— Луценка ще не визнали винним. Юрія Віталійовича можуть виправдати і випустити прямо в залі Апеляційного суду, якщо буде дотримуватися закон. Дата апеляції не визначена, тому що після подачі скарги є технічні процеси. Можуть обрати 17 квітня, коли ми будемо у Страсбурзі (на засіданні Європейського суду у справі Луценка. — "ГПУ") для більшого нашого "комфорту". Ми розраховуємо на виправдання, тому що в цій справі взагалі не може бути звинувачувального вироку. Я був у Юрія Віталійовича минулого тижня. Побачив, що за минулий місяць він почав ще більше мислити як державний діяч. Завдяки рішенню Печерського суду впевнився, що таке наше правосуддя. Дивиться на цю ситуацію не тільки з власної позиції як людина, яку засуджують. Луценко аналізує, що відбувається із державою, що треба тут змінювати, аби її громадяни не потрапляли в таку ситуацію, в якій опинився він.

Зараз ви читаєте новину «"Луценка можуть випустити в залі Апеляційного суду"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути