середа, 22 вересня 2010 00:31

Литвин не зміг одразу вимовити ім"я найбагатшого українця

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Нардепи-”нунсівці” Андрій Парубій (ліворуч) та Володимир В’язівський (праворуч) обідають у парламентському буфеті, 21 вересня. Їм не вистачило місць за столиками, тому їдять стоячи
Нардепи-”нунсівці” Андрій Парубій (ліворуч) та Володимир В’язівський (праворуч) обідають у парламентському буфеті, 21 вересня. Їм не вистачило місць за столиками, тому їдять стоячи

"Регіонали" біля трибуни із шостої ранку стоять, — каже у вівторок перед початком пленарного засідання "бютівець" Сергій Міщенко, 39 років. — Блокують і себе, і свого ж президента".

О 10.00 до зали заходять глава держави Віктор Янукович, прем"єр Микола Азаров, спікер Володимир Литвин. Близько півсотні "регіоналів" оточили трибуну, президію та ложу уряду. Перемовляються.

54-річний Володимир Литвин відкриває сесію:

— Сьогодні день народження у наших колег Леоніда Рінатовича... Ріната Леонідовича Ахметова, — каже. — Та Юрія Кармазіна. Давайте привітаємо.

Депутати аплодують. Лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко вручає Кармазіну великий букет червоних троянд. Трохи менший несе "регіоналка" Юлія Новікова — сестра глави Адміністрації президента Сергія Львочкіна. Тисне Кармазіну руку. Той нюхає квіти.

Президент прийшов до Ради на присягу новообраних суддів Конституційного суду — Олега Сергейчука, Михайла Запорожця, Михайла Гультая та Наталії Шаптали. Їх обрали на посаду минулого тижня під час з"їзду суддів.

— Відійдіть від трибуни! Не заважайте! Тут же ваш президент сидить! — гукає "бютівець" 57-річний Володимир Бондаренко до "регіоналів".

Ті не реагують. Проводжають оплесками Януковича. Президент повертається до них, усміхається, махає рукою і виходить із зали. Депутати розсідаються на місця.

Спікер повідомляє, що регламентний комітет не дозволяє перейменувати фракцію БЮТ на "БЮТ-Батьківщина".

— Ганьба! Ай-ай-ай, — кричить із місця перший заступник лідера фракції БЮТ 44-річний Андрій Кожем"якін.

— Я прошу не приносити в зал неспокій, — суворо відказує Литвин. — Назву, яку фракція мала під час виборчої кампанії, вона повинна зберігати впродовж всієї діяльності. Тут немає політичного підтексту.

— Ні, є, — відказує Кожем"якін і виходить із зали. — Литвину дали команду прибрати "Батьківщину". Знайшли цей гачок, щоби фракція мала стару назву. Але все одно будемо нагадувати, що ми із "Батьківщини".

У кулуарах Сергій Міщенко підходить до іменинника Кармазіна. Обіймає й цілує в щоку.

— Я вже замовив вам подарунок, — усміхається. — Скоро віддам.

— О, то я чекаю, — сміється Кармазін.

Після обіду до парламенту надходить доопрацьований Податковий кодекс. Депутати мають почати його розглядати 22 вересня.



Ахметов відсвяткував 44-річчя


21 вересня найбагатшому українцю, нардепу-"регіоналу" Рінатові Ахметову виповнилося 44 роки. Його привітав президент Віктор Янукович. Подякував за допомогу в підготовці України до Євро-2012. На засідання парламенту іменинник не прийшов.

— Я вже приготував подарунок, пов"язаний зі спортом, — каже 47-річний Борис Колесніков, віце-прем"єр із питань Євро-2012 та друг Ахметова. — Даруватиму сьогодні ввечері (у вівторок. — "ГПУ") у Донецьку. Пишного святкування не буде, бо це не ювілей.

— Я телефоном привітав із днем народження Ріната Леонідовича, — розповідає лідер фракції Партії регіонів 56-річний Олександр Єфремов. — На дні народження присутні тільки ті, кого запрошують. Я сьогодні працюю в Раді.

Торік Ахметов відзначав іменини також у Донецьку. Тоді Янукович літав на свято до мільярдера. Ахметов володіє компанією "Систем Кепітал Менеджмент", яка об"єднує 90 промислових підприємств. Цього року журнал "Кореспондент" оцінив його статки у $17,8 млрд, а "Форбс" — у $5,2 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Литвин не зміг одразу вимовити ім"я найбагатшого українця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути