вівторок, 30 березня 2010 08:34

Литвин не пам"ятає прізвищ коаліціантів

Автор: фото: Ольга КАМЄНЄВА
  Лідер Компартії Петро Симоненко заходить у парламентські комітети на засідання погоджувальної ради в понеділок. Нардепам під ноги постелили статті з Конституції з проведення місцевих виборів, які мають відбуватися кожні чотири роки. Нещодавно народні обра
Лідер Компартії Петро Симоненко заходить у парламентські комітети на засідання погоджувальної ради в понеділок. Нардепам під ноги постелили статті з Конституції з проведення місцевих виборів, які мають відбуватися кожні чотири роки. Нещодавно народні обра

"Панове, хто вам дозволив стелити на землю Конституцію і топтатися по ній?" — звертається представник президента у Верховній Раді, "регіонал" 40-річний Юрій Мірошниченко до членів громадянської кампанії "Форум порятунку Києва". Ті в понеділок зранку стоять біля входу до парламентських комітетів. Розстелили на асфальті плакат із кількома статтями Основного закону.

— Я б на вашому місці прибрав, бо це неповага до Конституції. І нема як пройти, — різко говорить нардеп. Поправляє червону краватку. Обличчя засмагле.

— А хіба це повага до Конституції, коли незаконно відміняються місцеві вибори? — обурюється головний координатор "Форуму" Віталій Черняховський, 44 роки.

Тицяє Мірошниченку листівку, де написано, що громадськість вимагає провести місцеві вибори якнайшвидше, наприкінці червня.

— А ну вас! — відмахується "регіонал" і йде на засідання погоджувальної ради.

За Мірошниченком поспішає його однопартієць Василь Хара, 62 роки.

— Местные выборы будут осенью. В ближайшее время будет решен этот вопрос, — каже на ходу.— Обойду Конституцию, чтобы не наступать на нее.

Перед початком засідання спікер Володимир Литвин, 53 роки, чекає, доки всі розсядуться. Говорить, на цьому пленарному тижні Рада має розглянути законопроекти щодо місцевих виборів. І на початку наступної сесії призначити дату їх проведення.

Дізнаємося, чому газ у нас дорожчий, ніж у Європі, та хто різницю в ціні клав і кладе собі до кишені

Лідер фракції БЮТ 53-річний Іван Кириленко просить парламентаріїв розглянути у вівторок питання про відставку міністра освіти й науки Дмитра Табачника. Також вимагає заслухати наприкінці тижня урядовців стосовно газових переговорів у Москві.

— Щодо міністра освіти і науки, то є відповідна постанова, і давайте винесемо її на розгляд, — каже Литвин. Дивиться спідлоба. — А щодо газу, то послухаємо, дізнаємося, чому газ у нас дорожчий, ніж у Європі, та хто різницю в ціні клав і кладе собі до кишені.

Після погоджувальної ради спікер говорить журналістам, що до коаліції входять уже не 235, а 237 депутатів.

— Під коаліційною угодою підписалися ще двоє. Але прізвищ я не запам"ятав, — стенає плечима.

Суддям пропонують по мільйону доларів

За визнання коаліції легітимною суддям Конституційного суду обіцяють по $1 млн. Про це розповіла екс-прем"єр 49-річна Юлія Тимошенко по завершенні погоджувальної ради:

— Суддів викликають до представників Януковича, вимагають прийняти рішення всупереч Конституції. Або пропонують декілька інших варіантів: написати заяву на звільнення за власним бажанням, тоді дадуть пенсійне забезпечення. Той, хто погодиться працювати з Януковичем, отримає мільйон доларів. Хто не погодиться — того обіцяють звільнити за порушення присяги. Залякують, що більшість у Верховній Раді розгляне справи суддів та відправить їх у відставку.

Звідки має інформацію про підкуп суддів, Тимошенко не каже. Зауважує, що БЮТ не допустить їх звільнення.

— Розгляд легітимності коаліції форсують. Бо Янукович збирається до Америки 11 квітня і не хоче, щоб йому ставили це питання.

Зараз ви читаєте новину «Литвин не пам"ятає прізвищ коаліціантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути